Város 2021. 10. 13.

Átadták a megújult buszpályaudvart Dél-Komáromban

Az október 12-i tájékoztatón rész vett dr. Molnár Attila polgármester, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, valamint Szabó István és Vajda Bence önkormányzati képviselők.

A városvezető elmondta, Észak- és Dél-Komárom közös pályázata az összetartozás üzenete mellett a zöld szellemiség üzenetét is közvetíti. A buszpályaudvar és környezetének felújítása közel 115 millió forintból valósult meg.

A beruházás során nem csupán a buszpályaudvar újult meg, de a Szent László és Korona utca, valamint azok környéke is, továbbá a környező utcák, amelyek közvetlenül szolgálják ki a buszpályaudvart – emelte ki a városvezető.

A pályázatnak köszönhetően új elektromos busz közlekedik majd napi rendszerességgel Észak- és Dél-Komárom között, valamint intelligens, okos buszvárókat is telepítenek a helyi buszvárókba.

Az INTERREG V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési Program keretében a projektet bemutató weboldal és mobil applikáció is készül, amely megkönnyíti az utasok tájékozódását.

Városunknak ezen része is komoly fejlődésen megy keresztül. A közeli Kelemen László utcai Szivárvány Óvodában nemrégen adtuk át az új játszóudvart, a buszvég közvetlen közelében az új Nonprofit Szolgáltatóházat, a Szent Imre római katolikus óvodát, ahol már épül az új tornacsarnok is. Városunkban figyelünk arra, hogy olyan körülmények, legyenek, olyan fejlesztések valósuljanak meg, hogy jó legyen komárominak lenni, ahogy ez a most átadott projekt is azt üzeni, hogy (Dél-)Komárom határtalanul jó! – zárta gondolatait dr. Molnár Attila.

Lakossági kérésre, –Vajda Bence önkormányzati képviselő közbenjárásával – az önkormányzat saját forrásból valósította meg az egyes számú főútról a buszpályaudvar bevezető útszakaszának felújítását.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője hangsúlyozta, Komáromban a fejlesztések, beruházások, töretlen előrehaladást, jól kiszámítható fejlődést mutatnak, amelynek ékes példája a most átadott új, korszerű, XXI. századi igényekhez igazított buszvégállomás is.

(komarom.hu)