Város Dél-komárom 2023. 11. 10.

Átadták a Salkaházi Sára-díjakat Dél-Komáromban

Az elkötelezett szociális munka és a közösség szolgálata mindig is megbecsült és nélkülözhetetlen része volt Dél-Komárom életének. Ennek elismeréseként idén is átadták a Salkaházi Sára-díjakat, amelyekkel Komárom Város Önkormányzata minden évben két olyan személyt tüntet ki, akik kivételesen sokat tettek a város szociális ellátása területén. Az idei díjátadó ünnepséget november 8-án, szerdán rendezték meg a Csillagerőd konferenciatermében. Ezúttal Vörösházi Tiborné, önkéntes szociális segítő és Ravaszné Takács Márta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálat intézményvezetője vehették át a díjakat.

Az eseményen Vajda Bence önkormányzati képviselő, a Pénzügyi, Városfejlesztési, Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy a szociális munka nem csupán egy munka, hanem egy szolgálat, amelyet az elkötelezett szakemberek nap mint nap végrehajtanak. A szociális munka terén végzett szolgálat pótolhatatlan és nélkülözhetetlen a közösség számára.

Hajnal Dóra önkormányzati képviselő, a Humán Ügyek Bizottsága elnöke további köszöntőjében hangsúlyozta, hogy azok, akik a szociális szférában dolgoznak, minden nap azon dolgoznak, hogy szebbé és jobbá tegyék a világot. Az elkötelezettség és az empátia olyan tulajdonságok, amelyek nélkülözhetetlenek a szociális munka területén, és az elismerés és tisztelet kifejezése az értékük elismerését jelenti.

Dr. Kreft-Horváth Loránd, az egészségügyért felelős alpolgármester hozzátette, hogy a segítő szakmában dolgozók reményt és szeretetet adnak az embereknek. A szociális szférában dolgozók munkája nélkül sokan nem kapnának segítséget és támogatást, és ezért is kiemelkedően fontos az elismerésük.

Dr. Molnár Attila polgármester a szociális munka napjának alkalmából hangsúlyozta, hogy mindennap köszönetet kell mondanunk azoknak, akik a szociális szférában tevékenykednek. A szociális munka napja az elismerés, a tisztelet, a megbecsülés és a hálának a napja, és mindannyiunk felelőssége, hogy ezt megtegyük azokért, akik hivatásból vagy önkéntes segítőként támogatják a rászorulókat.

A díjazottak méltatását dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző olvasta fel, majd a kitüntetéseket dr. Molnár Attila polgármester, dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester, Hajnal Dóra, a Humán Ügyek Bizottsága elnöke és Vajda Bence, a Pénzügyi, Városfejlesztési, Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke adta át az elismeréseket.