Kultúra 2017. 08. 09.

Autósüldözések filmjeleneteit és filmcsillagokat testesít meg vásznán a festőművész

„Autók és egyéb lények” címmel nyílt pénteken kiállítás a Monostori Erőd Jókai termében, ahol Szotyory László, Munkácsy- és Palládium díjas festőművész művei láthatók. Az autóábrázolások mellett az “egyéb lények” tájképeket és hírességek portréit jelentik. A tárlat augusztus 13-ig tart nyitva.

A Monostori Erőd Jókai termében tartott megnyitón Lazlo Lugosi fényképész mutatta be a művészt és alkotásait. Szotyory László kedvelt témái az autók, az amerikai táj és a mozi is. Festészetére jellemző a rendkívüli könnyedséggel megfestett, kevés színnel visszaadott, érzékletesen megformált jelenetek, melyek gyakran filmek, képek vagy műalkotások közvetlen hatására készülnek.

„Nagyon konkrét látványokat mutatnak be az alkotások, mély színek ábrázolásával” – mondta a megnyitón Lazlo Lugosi, aki hozzátette: ahogyan meg vannak festve a képek a vásznon, ahogyan meg van formázva a kép, az teszi különösen izgalmassá, igazán érdekessé és nagyon felismerhetővé azokat.

Autósüldözések filmjeleneteit és filmcsillagokat testesít meg vásznán a festőművész Szotyory László meghatódva hallgatta méltatását a megnyitón

Az alkotó Szotyory László elmondta, hogy azt festi meg, amit maga köré szeretne varázsolni, azt a képzeletbeli közeget, amelyben él, amelyben jól érzi magát.

A kiállítás augusztus 4-9 között ingyenesen, augusztus 10-13 között pedig a Nemzetközi Amerikai Autó fesztivál fesztiválbelépőjével látogatható az erőd nyitva tartásával egy időben.

Komárom Híradó

Szólj hozzá!