Mix 2018. 06. 13.

Az „anyák megmentőjéről“ emlékeztek meg a Selye János Egyetemen

A Selye János Egyetemen az elmúlt hétvégén hatodik alkalommal találkoztak a Kárpát-medence magyar orvosai és egészségügyi szakemberei. A Szlovákiai Magyar Egészségügyi Társaság és a Selye János Egyetem szervezésében megvalósult rendezvény központi gondolata a 200 éve született Semmelweis Ignác munkássága köré összpontosult.

Kiss László orvostörténész az anyák megmentőjének felvidéki kötődéseivel ismertette meg a hallgatóságot, Kellermayer Miklós a Jézus által a világunkba hozott igazságot elemezte cselekedeteink tükrében, id. Hollósy Tamás szülész-nőgyógyász öt évtizedes gyakorlati tapasztalatairól szólt, Bauer Ferenc Újszülött gyógyászat és Semmelweis, Gárdos László A stressz jelentősége a gyermekgyógyászatban, Dékány Ágnes Szülni jó, és Bálint Balázs A természetes szülészeti szemlélet helye és helyzete a XXI. században című előadásával adózott Semmelweis emlékének.

Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének jóvoltából a Selye János Egyetem Konferencia-központjának aulájában 2018.július 15-ig tekinthető meg a Semmelweis Ignác életéről szóló tablókiállítás.