Mix Dél-komárom 2018. 10. 17.

Az élő bolygó

Október 19-én, pénteken délelőtt 9.30-tól a dél-komáromi Közösségi házban, a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. szervezésében kerül sor a harmadik ÖKO-Kaland Komáromi Környezettudatos Élményprogramra amelyet, a Nemzeti Kulturális Alap támogat. A rendezvény célja a környezettudatosságra való nevelés.

Zsédenyiné Horváth Krisztina főszervezőtől megtudtuk, hogy a program gondolata a kultúrát és a környezetünkről szóló felelős gondolkodást összekapcsolva született meg. A projektet Koltay Eszter az ELTE – TTK környezetkutatója, bábpedagógus, valamint Sőnfeld Mátyás zeneterapeuta, gyógypedagógus dolgozták ki kifejezetten az óvodások és a kisiskolások számára.

Az Öko – Kalandnak a Közösségi ház és udvara ad otthont, ahová elsősorban a város óvodásait és kisdiákjait várják.

A nagyteremben a gyerekek megtekinthetik a Répa Úr és az ENERGIA című mesét, találkozhatnak hulladékból készült bábokkal. Játékosan, élő zenei kísérettel tanulhatják meg a gyerekek az energiagazdálkodást.

Az udvaron rendezett az Öko Olimpián ügyességi és gondolkodtató feladatok várják a kicsiket, ahol csapatokat alkotva ismerhetik meg a környezettudatosság és az újrahasznosítás alapjait.