Kultúra Dél-komárom 2018. 08. 13.

Smaragdváros az erődben

A Mirage Színház augusztus 17-én este 19 órától mutatja be az Óz a nagy varázsló című táncjátékot a Monostori erődben.

Dorothy történetét a bádogemberrel, a madárijesztővel és barátaival mindannyian ismerjük.Történetünkben a szeretet a bátorság és a barátság, a tánc nyelvén kel életre. Egy különös mesebeli utazásra invitáljuk nemcsak a tánc játékok szerelmeseit, hanem azokat is akik még eddig nem próbáltak egy történetet pusztán a tánc nyelvén értelmezni. Előadásunkat öt éves kortól a nagymamákig mindenkinek ajánljuk, akik szeretik a kellemes muzsikát a vidám karaktereket és a mesejátékok lélek melegítő világát.

Dorothyt, a kansasi lányt és kutyusát, Totót hatalmas tornádó ragadja el. Egy csodás, ismeretlen helyen, Kékvárosban ébrednek fel. A kansasi házukat is odapottyantotta a tornádó, egyenesen a gonosz keleti boszorkány fejetejére, csak a piros cipős lába látszik ki alóla. Az Északi boszorkány pedig megajándékozza Dorothyt a gonosz keleti boszorkány varázserejű cipellőjével. A kislány szeretne hazajutni a családjához, de ehhez végig kell mennie Totóval a sárga köves úton. Útjuk során találkoznak a Madárijesztővel, a Bádogemberrel és az Oroszlánnal. Az út során fantasztikus kalandokba csöppennek, ám a gonosz nyugati boszorkány folyton akadályt állít eléjük, mert meg akarja kaparintani a rubin piros cipőt.

A történet bizonyára sokaknak ismerős, de most ezt a csodálatos mesét egy nagyon látványos táncelőadásban láthatja a közönség!

További információ a Facebookon és a Monostori erőd honlapján!