2022. 05. 26.

Az Észak- és Dél között közlekedő elektromos busz az összetartozás szimbóluma

A határon átnyúló közösségi közlekedési szolgáltatások javítása Észak- és Dél-Komárom között elnevezésű projekt sajtónyilvános zárórendezvényét tartották május 25-én szerdán Dél-Komáromban – írja a komarom.hu.

– Külön öröm számunkra, hogy az az elektromos busz, amely Észak- és Dél-Komárom között jár, az ipari parkban található BYD üzemében készült, komáromi kezek által. Ennek a pályázatnak a keretén belül nemcsak elektromos busz közlekedik, de megújult a városok buszállomásának környezete, az utak, a járdák, a peronok és a kiszolgáló létesítmények is. Okos buszmegállók létesültek, sőt közel húsz okostábla mutatja a buszok érkezését, a menetrendet. Ez a projekt szimbóluma az összetartozásnak, a zöld szellemiségnek, melyet Komárom magáénak vall, mindezeken túl pedig javítja és fejleszti a helyi közlekedését is – mondta dr. Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere.

Keszegh Béla, Észak-Komárom városvezetője hangsúlyozta, kiemelten fontosok a tömegközlekedési fejlesztések, csakúgy, mint a kerékpárutak korszerűsítése is. Aki alternatív módon KombiBike kerékpárral vagy tömegközlekedéssel szeretne utazni, az ma már európai színvonalú szolgáltatásokat vehet igénybe Komáromban is.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a két város között közlekedő elektromos buszt, bátran hívhatjuk helyi járatnak is.

-Komárom zászlóshajója a megújuló tömegközlekedésnek, ezzel pedig szeretnénk példát mutatni a környező településeknek is. Jelen közlekedés-fejlesztési projekt, a digitális háttér, a járműfigyelés és a kapcsolódó szolgáltatások, mind egy-egy újabb lépés Észak- és Dél-Komárom számára a 21. századi okos városok irányába.

Az esemény zárásaként a résztvevők, köztük Kameniczky Ákos, a Volánbuszt Zrt. főigazgatója, és a projekt megvalósításában közreműködő szakemberek, az elektromos busszal, – az idén 130 éves – Erzsébet-hídon átmentek Észak-Komáromba, majd a két éve átadott Monostori hídon tértek vissza Dél-Komáromba.