Város 2016. 01. 02.

Az év első komáromi kisbabája Olivér

Városunk idei első kisbabája Olivér lett, aki január 1-én született 11 óra 50 perckor 3200 grammal és 47 centiméterrel a komáromi kórházban, melyet a Forlife nonprofit szervezet üzemeltet és az AGEL csoport irányít.

Tavaly a komáromi kórház szülészetén 893 gyermek született, ebből 452 kislány és 441 kisfiú, ez 74 babával több mint 2014-ben. 2015-ben 11 ikerpár született. A legtöbb kisgyermek júliusban született, mikor is 92 baba látta meg a napvilágot Komárom városában. „A leggyakoribb lánynevek, melyeket a szülők adtak a csemetéiknek a Sofia, Anna, Diana, Zoje és Natália, míg fiúk esetében a Peter, Alex, Dávid, Máté, Áron és Dominik volt,“ – közölte Baková Elvíra a szülészeti osztály főnővére.

A komáromi kórház szülészete ismételten az első helyen végzett Nyitra megyében, míg az édesanyák értékelése szerint Szlovákiában az előkelő negyedik helyet foglalja el. A komáromi kórház a közeljövőben igyekezni fog elnyerni a Baby Friendly Hospital díjat, annak jeleként, hogy a kórháznak nagyon fontosak az anyukák és a gyermekeik szükségletei a szülészeti osztály prioritásai közé tartoznak. „Az érdeklődés a szülészetünk szolgáltatásai iránt egyre nő, a szülő anyukák pedig nem csak Komáromból és a környékről, de más járásokból is járnak hozzánk,“ tette hozzá Mgr. Viktor Dudáš a kórház igazgatója.

Forrás: dunataj.sk

Foto-1-malý-Oliver

Szólj hozzá!