Fotók 2016. 05. 21.

Az új árvízvédelmi technika testközelből

A májusi jó idővel feléledt a tűzoltóság is – már ami a nyilvánosságot illeti. Aki május 19-én és 20-án kilátogatott a Vág-partra, tűzoltó autók kígyózó sorával és egyenruhások hadával szembesült. A felsorakozó piros gépkocsik, csónakok, quadok, buszok, árvízvédelmi utánfutók és a különféle oltási eszközök mind testközelből voltak megtekinthetőek.

Ez a program természetesen főleg a gyerekeknek volt igazán izgalmas. A kétnapos árvízvédelmi technika bemutató programjának keretén belül 900 kezdő tűzoltó oklevelet osztottak ki a kicsiknek. Versenyeken ügyeskedhettek, mint például az árvízvédelmi homokzsákok áthelyezése, vagy a szlalomfutás sisakban, a legjobbak jutalmakat is kaptak. Az egyes járművek valamelyikébe akár be is lehetett szállni, így tényleg minden kíváncsiskodó elégedett lehetett.

A járási szinten közös erővel szervezett rendezvényen a Nyitrai kerület számára uniós projektből elnyert csomag egy részét mutatták meg a lakosoknak. A Komáromi Városháza, a Szlovákiai Vízművek, a járási igazgatóságok és az önkéntes tűzoltók mind-mind aktívan részt vettek a szervezésben és a lebonyolításban is. A vízművesek a zsákolás és a gátkorona emelés fortélyait is megmutatták.

Mindkét nap statikus és dinamikus előadásokat tartottak, az újonnan érkezett árvízvédelmi utánfutókat pedig e rendezvény keretén belül adták át a tűzoltóság részére. A szakmai előadások a polgármestereknek és elöljáróknak szóltak, hogy a meglévő technikát alkalomadtán a lehető leghatékonyabban és legmegfelelőbben tudják használni. Hasonló rendezvény a közelmúltban nem volt, így Komárom örömére újabb szín került a hétköznapokba. Köszönjük!

Szólj hozzá!