Mix 2024. 04. 24.

Az új KOKA Triangulum divatkollekciót a Felvidék Arca döntős lányain is láthatjuk majd

5 év kihagyás után, újra kifutón vonultak fel Kiss Kósa Annamária divat és látványtervező ruhái. A felvidéki divattervező a tavaszi Pozsonyi Divatnapokon mutatta be legújabb kollekcióját.

Kiss Kósa Annamária az egyik megálmodója és vezetője a Felvidék Arca szépségversenynek is. Az KOKA márka új, Triangulum nevezetű kollekciót a Felvidék Arca lányain is láthatjuk majd a szépségverseny döntőjén.

Vajon mi inspirálta a Triangulum nevezetű kollekciót? „Mivel nagyon szeretem a geometriát nem is lehetett volna ez másként. A szabásvonalakat, valahogy én mindig szögletesen látom és szeretem úgy tagolni a ruhákat, hogy az mindig valamilyen formát adjon ki – feleli kérdésünkre. – A fekete szín a legmegfelelőbb a kísérletezéshez, melyet általában egy kontraszt színnel emelek ki. A mostani ruhákban az arany, ezüst, fehér és a zöld kombinációja jelenik meg. A háromszög elemnek számomra több jelképe is van és mindenképp meg szerettem volna jeleníteni. A ruhák anyagai sem szokványosak. Szivacsos, lyukacsos, merevebb alapanyagot használtam, hogy az elképzelt formáim még látványosabbak legyenek. A színházi jelmez és látványtervezői énem a mindennapi ruhák tervezésénél sem tudom elnyomni, így születnek a nem mindennapi KOKA ruhák. A kollekcióm minden egyes darabja hordható ruha. Legyünk bátrak, merjük felvállalni stílusunkat és öltözködjünk egyedien!”

Kiss Kósa Annamária 2011-ben az év divattervezője, 2012-ben pedig az év felfedezettje volt. Azóta számos pályázat, divattervezői verseny győztese, rengeteg színpadi diszlet és jelmez tervezője.