Mix 2021. 12. 20.

Az Universal Makler Ház már 20 éve a pénzügyi tanácsadás élmezőnyében

A 2021-es év az élet számos területén változást hozott. Az Universal Makler Ház szakembereinek kompetenciája és találékonysága azonban örökérvényű és állandó maradt. A biztosításokkal, befektetésekkel, hitelekkel, második és harmadik pillérrel kapcsolatos tájékoztatásért és tanácsokért a társaság komáromi kirendeltsége továbbra is felkereshető, és idén ünneplik fennállásuk 20. évfordulóját.       

Az Universal Makler Ház komáromi irodája az idei évben sikeresen küzdött meg a korlátozások okozta helyzetekkel, így valódi segítség és támasz volt ügyfelei számára. A komáromi kirendeltség regionális igazgatója, Pálmay Dániel elmondása alapján ügyfeleik ebben az évben főként a biztosításokkal, kölcsönökkel és hosszútávú befektetésekkel kapcsolatban keresték fel őket. „Munkánk, hogy mindig elérhetők és segítőkészek legyünk, amikor az ügyfélnek szüksége van ránk. Láthatatlanul, de ott vagyunk minden fontos mérföldkőnél, legyen az házasság vagy az első gyermek megszületése, de segítő kezet nyújtunk az olyan nehéz helyzetekben is, mint például a balesetek, vagy halál esetén is” – mesélt a regionális igazgató a pénzügynökök munkájának vidám és szomorú pillanatairól.   

Pálmay állítja, az idei évben megfigyelhető volt, hogy gyarapodott az ügyfelek pénzügyi ismerete és nagyobb volt a befektetési lehetőségek iránt mutatott érdeklődés is. A legfelkapottabbnak egyértelműen az ETF alapok számítanak. „Az ETF befektetésekben magasan a legolcsóbb megoldást kínáljuk. Nálunk 3% a maximális belépési díj, a kezelési költség pedig legfeljebb 1%.” Pálmay Dániel emellett kiemeli, hogy az Universal esetében egy gazdag tapasztalattal rendelkező intézményről beszélünk, mely 20. születésnapját ünnepli idén. 

Az Universal komáromi irodája továbbra is a cselekmények központjában szeretne lenni, így nem ül a babérokon. A közelmúltban újabb erősítés érkezett a csapathoz a bankok és biztosítások területéről, egy magasan kvalifikált női pénzügynök képében. 

Liška Lőrincz Bianka az Universal előtt 6 évig banki tanácsadóként dolgozott. Már az idő tájt is kapcsolatba került több makler céggel, az Universal pedig egy volt azok közül, akik az ügyfél érdekét tartották szem előtt. Bianka így eljátszott a gondolattal, mi lenne, ha bank helyett mondjuk egy adott ügyfelet kellene képviselnie. „Azért léptem át az Universalhoz, mivel szeretném, ha az összes pénzintézettel kapcsolatban lehetnék és úgy tudjam a lehető legjobb megoldást kínálni az ügyfélnek – mondta Bianka. „Ha valaki egy adott vállalatnak dolgozik, meg kell felelnie bizonyos termékkövetelménynek. Így viszont, hogy különböző intézetekkel dolgozhatunk együtt, a legelőnyösebb megoldás mellett tudjuk letenni voksunkat.”

Szabó Andrea az egyik legnagyobb biztosítót hagyta ott, hogy Biankához hasonlóan egy független pénzintézethez csatlakozzon. „Amikor a biztosítónál dolgoztam, ügyfeleimnek csakis intézményünk portfóliójából tudtam kínálni termékeket és szolgáltatásokat. Az Universalnak köszönhetően viszont több intézettel is kapcsolatban állhatok. Jó példa erre a kötelező biztosítások, ahol hatalmas különbség van az egyes biztosítók között. De ilyen különbség megfigyelhető az ingatlan- és életbiztosítások területén is” – mondta Andrea, akire az ügyfelek a váratlan helyzetekben, például balesetek során is bátran számíthatnak. A kártérítésekkel kapcsolatban is mindent elintézünk, így ügyfeleinknek semmi dolguk sincs ezzel kapcsolatban, még egy telefonhívásukba se kerül.

Pálmay Dániel az új munkaerő érkezésének köszönhetően az ügyfelek megváltozott hozzáállásával is szembesült. Minél tovább, ügyfeleink annál inkább kíváncsiak. Nem elégszenek meg az első ajánlattal, amit a bankok, vagy a pénzintézetek ajánlanak a számukra, mivel tudják, mennyire sokszínű a piac. Meg akarnak ismerkedni a lehetőségekkel és ismerni akarják az aktuális trendeket. Ügyfeleink lelkesedésének köszönhetően mi is folyamatosan arra vagyunk ösztönözve, hogy a maximumot nyújtsuk munkánkban” – mondta el végezetül az Universal regionális igazgatója.

Pálmay Dánielt és szakértőkből álló csapatát a komáromi Šeko centerben, a Megyercsi utca 4987/4-es szám alatt találja. Vagy vegye fel velük a kapcsolatot a palmay@universal.sk e-mail címen, illetve a +421908761783-as telefonszámon.