Kultúra Dél-komárom 2019. 12. 16.

Az ünnepről szól minden Szőnyben is

Dél-Komárom valamennyi városrésze számos rendezvénnyel készül a karácsonyra. A négy héten át tartó Szabadság téri ünnepi eseménysorozaton túl a MOL városrészben nemrég járt a Mikulás, Koppánymonostoron múlt hét pénteken zajlott a Falukarácsony, Szőnyben pedig ezen a héten várják a családokat.

A Bozsik Iskola diákjai december 18-án délelőtt 10.00 órától mutatják be karácsonyi darabjukat a Petőfi Sándor Művelődési Házban, ahol másnap, 19-én kerül sor a hagyományos Falukarácsonyra. Ez utóbbi alkalmon a szeretetvendégségről a SZŐKE, a Szőnyi Kulturális Egyesület tagjai gondoskodnak.

A katolikus és a református egyház fiataljainak idei pásztorjátéka és ünnepi műsora december 20-án 16 órakor kezdődik a művelődési házban.

A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal megrendezett Ünnepeljünk együtt! elnevezésű szabadtéri karácsonyváró programra, szintén e hét pénteken, azaz december 20-án a Hősök terén kerül sor 16.00 órától.

A Szőnyért Molajért Tanácsadó Testület eseménye forralt borral, teával, kürtős kaláccsal, bejglivel és halászlével hívogatja a vendégeket, akik a szőnyi történelmi egyházak gyermekműsora mellett, Körmendi-Marcsa Nikoletta, Horváth Márk, Ludas-Tóth Bogi és Beni, valamint Kósa Nelli összeállítását tekinthetik meg.