Kultúra Dél-komárom 2019. 05. 24.

Azonnal rajtol a Mozaik Múzeumtúra Roadshow

A ma este 18.00 óráig tartó ingyenes programon az Arany 17. Rendezvényközpontban bemutatkozik többek között az észak-komáromi Duna Menti Múzeum, amely különleges múzeumpedagógiai foglalkozással érkezik a roadshowra. Janicsár Mónika foglalkozása a „Láss-alkoss-gyarapíts: a Duna mente növény- és állatvilága az őskortól napjainkig” címet viseli, ahol a szóban forgó élővilágot gipsz, agyag, papír, és filc segítségével fedezhetik fel a gyerekek.

Szintén itt kerül sor 9.00, 10.00 és 11.00 órakor az Andromeda és Pegaszosz című árnyjáték előadására. A Bábuci Bábszínház műsorát a Komáromi Klapka György Múzeum római kori mennyezetfestménye ihlette, amelyben szerepel szépséges, megmenteni való királylány, szárnyas lovon repülő hős, félelmetes tengeri szörnyeteg és a rápillantókat kővé változtató rusnya, kígyóhajú lény.

A fél 9-kor kezdődő múzeumpedagógiai kavalkád foglalkozásain lehet római istenek festeni, ékszert készíteni újrahasznosított anyagból, kirakózni eredeti római freskókkal, vagy épp római pénzt festeni.

Mindezek mellett érdekes előadásokon is részt vehetünk, amelyeken szó lesz az ókori higiéniai viszonyokról, vagy épp a római hadsereg legendáiról. A két villámelőadáson kiderül, hogy mely elképzeléseink tévesek a római kori mindennapi életről és a hadseregről.

Az Igmándi erődben szabadulószoba, gladiátor-bemutató és rendkívüli idegenvezetés vár.