Kultúra Dél-komárom 2019. 03. 28.

Bábszínház az egész világ

Kilencedik alkalommal szervezi meg a dél-komáromi Városgazda Nonprofit Kft. a Báboda napokat. Ahogy az már évek óta lenni szokott ismét az Arany 17. Rendezvényközpontban kerül sor az eseményre, melyen a két nap alatt több mint félezer gyermek vesz részt.

A Báboda napok fő célja az, hogy fejlesszék a gyerekek képzelőerejét és önkifejezésre késztessék őket, hiszen a hangulatok, érzések visszatükrözésének egyik remek módja a bábozás.

–  A bábozás szinte egyidős az emberiséggel. Őseink hamar rájöttek, hogy a fából és állatszőrből készített figurák nemcsak a közönség szórakoztatását szolgálják és történetek elmesélésére alkalmasak, de az istenekkel való kapcsolattartásra is. Az előadóművészet ezen formája azóta is töretlen. Az oktatás-nevelésben előszeretettel használják a bábokat, hiszen a tevékenység fejleszti a gyerekek beszédkészségét, kézügyességét és fantáziáját. A Báboda napok kilenc évvel ezelőtt azért indult útjára, hogy ezt a törekvést még jobban elősegítse.Tegnap kerekítő bábos foglalkozást tartottunk, holnap, azaz pénteken délelőtt 9.00 órától pedig a Kabóca Színház mutatja be Mamlasz Királyság krónikája című darabot. Az előadás mellett zokni és harisnyabáb kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők – mondta el a programról a szervező, Horváth Krisztina.

A Báboda napokra a belépés ingyenes!