Város Dél-komárom 2018. 03. 05.

Baby boom a dél-komáromi Városházán

Évek óta hagyomány Dél-Komáromban, hogy a városvezetés felköszönti az újszülött komáromi babákat és szüleiket. A március eleji rendezvényre ezúttal Novák Katalin család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is ellátogatott… Jó hírekkel érkeztek!

Az államtitkár elmondta: 2018 a családok éve, épp ezért a kormány úgy döntött, további tízmilliárd forintot fordít családbarát szülészetek kialakítására, hiszen fontos, hogy a születés utáni első óra minél több intimitásban és szeretetben teljen a családok számára. Novák Katalin úgy nyilatkozott az MTI-nek, céljuk, hogy az anyaság előtt álló nők a lehető legnagyobb szakértelemmel és legjobb felszereltséggel találkozzanak minden szülészeten hazánkban.

Dr. Molnár Attila polgármester köszöntőjében kitért mindazon intézkedésekre, amelyekkel az önkormányzat igyekszik támogatni a komáromi családokat. Így felújítják a bölcsődét, az összes óvoda udvarát, a Családsegítő Szolgálat új épületet kap, illetve családbarát játszótér is épül. A kismamák és a diákok helyi járatokon való utazási költségeit átvállalja az önkormányzat. A CSOK-programban résztvevőknek a hivatal kedvezményes telekvásárlási programmal segít. A kelengyepénz mellett pedig bevezették, hogy a frissen házasságot kötött komáromi párok egyszeri 100.000 forintos támogatást kapnak az önkormányzattól. Az első párt szintén a rendezvényen köszöntötték. A polgármester hozzátette, nagy öröm, hogy folyamatosan emelkedik születések száma Dél-Komáromban.

Novák Katalin és Czunyiné dr. Bertalan Judit az újszülöttek köszöntése után a városvezetéssel együtt helyi nőnapi rendezvényen vett részt.