Város Dél-komárom 2019. 05. 23.

További támogatást kaphatnak a dél-komáromi fiatalok

A Fiatal Lokálpatrióták Egyesületének (FILO) kezdeményezésére a dél-komáromi önkormányzat vizsgálja annak lehetőségét, hogy visszavezetik a fiatalok első lakáshoz jutási támogatását jelentett be tegnap dr. Molnár Attila polgármester, a Városházán, ahol a komáromi újszülötteket és családjaikat látták vendégül.

A városban évek óta szokás, hogy három-négy havonta ajándékcsomaggal kedveskednek a komáromi komáromi pároknak, és kisbabáinak. A május 22-ei babazsúron Nagy Nikolett és Vajda Bence, a FILO tagjai is gratuláltak az édesanyáknak és az édesapáknak.

Dr. Molnár Attila kiemelte, városvezetőként egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy valamennyi komáromi otthonának érezze a települést. Épp ezért számos kedvezményt vezettek be az évek során, ilyenek például a CSOK-ban részesültek kedvezményes telekvásárlási lehetősége, a 70 éven felüliek térítésmentes szemétszállítása, a 100.000 forint értékű kelengyepénz, a szintén 100 ezres első házasságukat kötők támogatása, a kismamák és diákok helyi járatokon való utazási költségeinek átvállalása, a térítésmentes védőoltási-program.

Felújítjuk valamennyi óvodánk és bölcsődénk udvarát, illetve új játszótereket is építünk, arról nem is beszélve, hogy a bölcsőde nemrég teljes energetikai korszerűsítésen esett át, néhány héten belül pedig megtörténhet a Családsegítő intézmény új épületének alapkő-letétele is – tette hozzá a polgármester.