Város 2015. 08. 18.

Baby-boom: a komáromi a kerület legjobb Szülészeti Osztálya

Nagy volt a sürgés-forgás júliusban a komáromi kórházban (amelyet a FORLIFE non-profit szervezet működtet, és az AGEL SK társaság vezet). Ilyen baby-boom még nem történt a szülészeten: egy hónap leforgása alatt 92 gyermek született, közülük 48 kisfiú, és 44 kislány! A magasabb születésszám annak is köszönhető, hogy a kismamák elégedettek a kórház személyzetével. Nem véletlen, hogy ismét elnyerték a Nyitra megye legjobb szülészete címet.

2015. július 31-ig 509 újszülött jött világra a komáromi kórházban, ami 72 gyermekkel több, mint az előző év ugyanezen időszakában. 2015 első félévében összesen 252 fiú, és 257 lány született, köztük 6 ikerpárral. „A leggyakrabban a Maja, Hanna, Dorka, valamint a Dominik, Dávid és Péter neveket választották a komáromi szülők, de előfordultak olyan ritka nevek is, mint például a Kayra, Amy és Lilien“ – nyilatkozta a sajtónak Elvíra Baková, a komáromi kórház újszülött osztályának főnővére.

A kórház Szülészeti Osztályát egyre nagyobb érdeklődés övezi, a szülő nők nem csak a Komárom és környékéről érkeznek ide, hanem a szomszédos járásokból is.

A kismamák értékelése alapján a komáromi Nyitra megye legjobb, és az ország negyedik legjobb szülészete!

Egy elégedett kismama
Egy elégedett kismama

Szólj hozzá!