Város 2012. 01. 26.

Begördültek a RegioJet első „fecskéi”

Németországból Szlovákiába érkezett a RegioJet vállalat Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom vonalon közlekedő vonatainak első három példánya.

A rendszeres vonatközlekedést a cseh székhelyű vállalat március 4-én kezdi, összesen 9 Talent (a név Talbot Leichter Nahverkehrs Triebwagen rövítéséből ered, melynek jelentése Talbot elővárosi könnyű motorvonat) típusú vonattal. Hasonlóak közlekednek egyébként Németországban is.

A vonatok a napokban kerülnek átfestésre, hogy a vállalat színeiben pompázzanak, majd február elején először utasok nélkül indulnak próbautakra. A hónap közepén pedig már az utasok is kipróbálhatják a vonatokat a nyilvános, prezentációs utakon.

Az új szolgáltató érkezése a szlovák költségvetés számára is megtakarítást jelent, míg a csehek vállalták, aktív üzletpolitikát fognak folytatni, amellyel több utast tud majd a vonatokba csábítani. A cég tájékoztatása szerint 60 ezer eurót fektettek az új megállók építésébe, továbbá két parkoló elkészültét is finanszírozzák, méghozzá Dunaszerdahelyen és Úszoron.

A RegioJet a 100 kilométer hosszúságú vonalon évente 1,9 millió utast szeretne szállítani. Az új szolgáltató az eddigi információk szerint nem kívánja emelni a jegyárakat, sőt a rendszeres utazóknak további kedvezményeket biztosítanak. Emellett ingyenes wi-fi kapcsolatot, napi sajtót, frissítőket kínálnak, valamint a személyzet is az út egész szakaszán az utasok rendelkezésére áll.

(szú, sziakomarom)

 

Szólj hozzá!