Sport 2016. 03. 23.

Bemutatjuk a Brigetio Kerékpáros Sportegyesületet

A dél-komáromi Brigetio Kerékpáros Sportegyesület 2013-ban alakult. Célja, hogy megismertesse, népszerűsítse, és megszerettesse a kerékpározást, nem csak mint sportot, hanem mint életmódot is. 

A testedzés népszerűsítésén kívül rendszeresen szerveznek kerékpáros túrákat, táborokat és versenyeket is. Fennállásuk három éve alatt Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban, Ausztriában is versenyeztek, mely során 20 alkalommal első helyen, 37 alkalommal dobogón végeztek. Kiemelt eredményük a MTB kategóriában 2013-ban a Nyugat Maraton Kupasorozat, országúti kategóriában 2014-ben a Dráva Tour összetett versenyének megnyerése.

Capture2

Az Ászári Egészségmegőrző Program keretein belül 4 alkalommal, továbbá Egészségmegőrző Program keretein belül Komáromban 10 alkalommal szerveztek kerékpáros kirándulásokat a lakosság részére.

Capture5

2015-ben nagyobb fába vágták a fejszéjüket. Először szerveztek 115 km-es országúti, 33 km-es mtb maratont. Szeretnék, ha ez a rendezvény idővel régió egyik legnagyobb sporteseményévé nőné ki magát.

Capture9

A 2016-os évnek még nagyobb tervekkel vágtak neki: programjaikkal minél szélesebb kört szeretnének megmozgatni:

Egészségmegőrző kerékpáros túrák: Ezeken az egészségmegőrző túrákon bárki részt vehet, gyermekek, felnőttek egyaránt, remek hétvégi kikapcsolódás családosok, baráti társaságok számára. A túrák Komáromból indulnak, és oda is érkeznek vissza. Könnyűek, bárki által teljesíthetők. A túrák teljesen ingyenesek.
Túrák időpontjai: április 30, május 22, június 26, szeptember 11

Capture10

II. Brigetio Országúti – és MTB Maraton:  Kerékpáros maraton országúton és terepen a Komáromi Napok programsorozaton belül. A tavalyihoz képest idén
rövidebb, 90 km-es országúti távval várják az országúton bringázókat, az MTB útvonala
változatlan, csodálatos környezetben -Monostori Erőd, Koppánymonostor, Dunapart,
Fenyveserdő- teljesíthetik a montisok a 33 km-es távot. Idén is lesznek gyermekversenyek, melyek a Monostori Erődben kialakított pályán lesznek lebonyolítva. A maraton a Brigetio Kupa része.
Időpont: május 1

Capture7

Brigetio Szomód DH:  A Downhill kerékpározás az 1970-es években alakult ki Kanadában, azóta rengeteg országban terjedt el, híres extrèm sportnak számít a hegyi környékeken, világbajnokság is van belőle. Magyarországon is egyre elterjedtebb sportág. Helyhez kötött (hegyekhez, dombokhoz). Lényege, hogy egy kijelölt hegyi pályán apró átalakításokkal minél előbb kell lejönni, időre. Speciálisan erre a célra kitalált kerékpárokkal ès védőfelszerelésekkel űzik ezt a sportot. Magyarországon nagyon kevés ilyen rendezvény van, idővel országos bajnokságot szerveznének ebből a szakágból.
Időpont: augusztus 5-7

Capture6

I. Országúti – és MTB időfutam: Nagyigmándon kívánnak 18 km-es egyenkénti indítású időfutamot szervezni, amely a Brigetio Kupasorozat részét képezi.
A tagoknak hétről-hétre kerékpáros edzéseket, nyáron edzőtábort szerveznek, hogy bátran részt tudjanak venni nagyobb terhelést igénylő versenyeken, teljesítménytúrákon is.
Időpont: október 2
A jövőben szeretnénk gyermekeknek, fiataloknak edzéseket szervezni, hozzájárulni a Magyar kerékpársport versenysport fejlődéséhez.

Információk: www.brigetiosport.hu
Képek: www.brigetiosport.hu/media.html

Capture8

Szólj hozzá!