Város 2021. 10. 21.

Bérház lesz az őrsújfalui iskola romos épületéből

Jóváhagyta az Állami Lakásfejlesztési Alap (SFRB) Komárom város kérvényét, támogatásukkal 14 bérlakás épül Őrsújfalun, a korábbi iskola épületében.

Az iskola 2005-ig működött, azóta elhanyagolt állapotban volt az épület. A telek az Állami Földalaphoz tartozott, amelyet tavaly rendezett a város, így előkészítve a lakások építését. A közbeszerzés során a bérlakások terén nagy tapasztalattal rendelkező Tonex kft. került ki győztesen, amely feladata volt a projekt elkészítése is, amit az Állami Lakásfejlesztési Alap jóvá is hagyott.

Ennek keretén belül 14 lakás lesz kialakítva két szinten: 7 háromszobás, 6 kétszobásat és 1 egyszobás. A lakások alapterülete 31 négyzetmétertől 69 négyzetméterig terjed majd.

A bérlakások és a szükséges infrastruktúra 750 ezer euróból épülnek meg, a költségek 40 százaléka minisztériumi támogatás, a fennmaradó részt a lakásfejlesztési alap rendkívül kedvező hiteléből fedezi a város.

A lakások mellett parkolóhelyek is kiépítésre kerülnek, az épületben napelemes megoldással energetikailag hatékony és környezetbarát lakások lesznek alacsony rezsiköltségekkel. A legtöbb lakáshoz terasz is tartozik majd. A kivitelezés időtartama 18 hónap, de előreláthatólag egy éven belül befejeződhet az építkezés.

Keszegh Béla polgármester a tájékoztatón elmondta, hogy az önkormányzat igyekszik megfelelő lakásokat biztosítani a fészekrakó családoknak, a most induló építkezés mellett már a következő bérlakások előkészítése is zajlik. Köszönetet mondott Molnár Marian képviselőnek, aki aktív részt vállalt az előkészületekben.

(Komárom Város Facebook oldal)