Kultúra Dél-komárom 2020. 09. 15.

Bessenyei György-díjat kapott Gábor Klára dél-komáromi népművelő

A szakember közművelődési és kulturális munkásságáért vehette át az elismerést a Pesti Vigadóban. A közművelődésben kapható egyetlen díjat évente öten kaphatják meg.

Gábor Klára hangsúlyozta, nagyon fontos számára díj, amely egyúttal a szakma elismerése is, hiszen a díjra történő felterjesztését a Magyar Népművelők Egyesülete és a Kulturális Központok Országos Szövetsége támogatta.

A kitüntetett több mint 40 éve van a pályán. Jelenleg a dél-komáromi Garabonciás Táncegyüttes valamint az Újhold Régi Zene és Tánc Együttes vezetője. Nevéhez fűződik a Kultúrházak éjjel-nappal népszerű programsorozat elindítása, a Híres Komárom történelmi színjáték, a Millenniumi Sokadalom, a Komáromi Napok és sok-sok közösségi rendezvény.

A szakember kiemelte, hogy kiváló csapattal tudott együtt dolgozni, büszke tanítványaira és a megszámlálhatatlan programra, melynek vagy ötletgazdája vagy aktív közreműködője volt. Nyugdíjasként is aktív persze. Mint mondja: „a tánc ma is kitölti mindennapjaimat, hiszen közösségi élményt ad és örök szerelem marad!„