Város 2014. 09. 05.

Betépve rallyzott a szlovák férfi Dél-Komáromban

Alig maradt ép közlekedési jelzőtábla a belvárost és a kempinget összekötő útszakaszon.

Egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínére siettek a komáromi balesethelyszínelők 2014. augusztus 26-án délelőtt. Az okozott kárról azért nem tudtak megállapodni a felek, mert a balesetet okozó 37 éves szlovák állampolgár személygépkocsijával megállás nélkül elhajtott a helyszínről. Míg a balesethelyszínelők a nyomokat rögzítették, a járőrök a külföldi sofőr felkutatására indultak. Csak a nyomokat kellett követniük a kemping felé haladó úton.

Kidöntött jelzőtáblák mutatták, merre keressék őt és egy állampolgár is a segítségükre volt, aki a Török Ignác útig követte a férfit. Ott egy villanyoszlopnak ütközött neki, de ez a baleset sem állította meg.

A következő a Komárom városának határát jelző tábla volt, melyet szintén meghajlított. A szabálysértő végül egy szabadidőparkban állította le összetört járművét, ahol állítása szerint az elmúlt éjszakát töltötte. Ott igazoltatták a rendőrök. Az egyenruhásoknak azt mondta, azért nem állt meg, mert horgászni jött a szabadidőparkba és a parkolóig mindenképp el akarta hozni a járművet. Utána persze értesítette volna a rendőrséget, de erre már nem maradt ideje, hisz „házhoz” jött a hatóság.

09.04.bodult_soforkom6

A szlovák férfi egészségügyi ellátást kért, mert a balesetek során két alkalommal is lefejelte a szélvédőt, így a helyszínre érkező mentő a tatabányai kórházba vitte. Itt ellenőrizték a férfi ittasságát és azt, hogy fogyasztott-e kábítószert. Utóbbi esetében a teszt pozitív lett. A férfi ellen a Komáromi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya eljárást indított. Emellett közigazgatási bírsággal is sújtotta a rendőrség, mert a férfi kétszer is figyelmen kívül hagyta a jelzőlámpa tilos jelzését és a biztonsági övét sem használta. Továbbá a Bűnügyi Osztály és a Közlekedésrendészeti Alosztály az igazságügyi orvos szakértő szakvéleményétől tette függővé azt, hogy a szlovák állampolgárt meggyanúsítja-e kábítószer birtoklása vétség illetve járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésével.

(police.hu)

Szólj hozzá!