Kultúra 2016. 05. 02.

Rosszul lett Ollé Erik színművész a premieren – az igazgató-rendező ugrott be helyette

Beugrás beugrás hátán, mondhatnánk. Az eredeti tervek szerint a Komáromi Jókai Színház idén tavasszal mutatta volna be Arthur Miller: Az ügynök halála című darabot. Azonban egy sajnálatos megbetegedés miatt félbeszakadt a próbafolyamat – a tervek szerint a következő évadban mutatják majd be.

Az ügynök halála helyett így a kassai Thália Színház Mizantróp című produkciója került a bérletrendszerbe.

Azonban a pénteki (április 29.) premieren extra beugrás tanúi lehettek a nézők. A Philinte-et játszó Ollé Erik sajnálatos módon rosszul lett a színfalak mögött, s az első felvonás végeztével már nem tudta folytatni az előadást!

Miután Tóth Tibor, a Komáromi Jókai Színház és Czajlik József, a kassai Thália igazgatója (egyben az előadás rendezője) a második felvonás kezdése előtt beavatta a nézőket a sajnálatos és váratlan eseményekbe, Czajlik József szövegkönyvvel a kezében vállalta Philinte szerepének további lebonyolítását. A nézők hálás tapssal jutalmazták a direktorok döntését, mely ezúttal megmentette az előadást, sőt, egész kivételes élményt jelentett, hogy maga a rendező áll színpadra saját produkciójában a komáromi deszkákon. Így esett, hogy beugrás történt a “beugró” előadásban!

Ollé Eriknek valamennyi kollégája jó egészséget kíván abban a reményben, hogy a következő előadásokban már gond nélkül tudja vállalni a színpadra lépést!

Petrik Szilárd és Czajlik József (fekete ruhában) a premieren

Szólj hozzá!