Régió 2017. 05. 15.

Bűz és fekália: rendszeresen feltör a szennyvíz egy aranyosi bérház előtt

Az egyik csallóközaranyosi, új építésű bérház lakóinak életét alaposan megkeseríti az a szennyvíz, ami a házhoz tartozó, túl kicsire épített pöcegödörből csordogál elő. Különösen esőzés után kell a lakóknak a bejárat előtt kerülgetniük a fekáliát is tartalmazó, bűzös tócsákat. Gyakran megesik, hogy ablakot sem tudnak nyitni. A dunaszerdahelyi tulajdonos a füle botját se mozdítja – a bérlők kétségbeesésükben a JOJ TV-hez fordultak.

“Már öt éve lakunk itt,  ez egy állandó probléma, nem tudunk nyugodtan kilépni a saját házunkból” – panaszolja  az egyik lakó. A szennyvíz főleg az esőzés után tör elő. A tulajdonos azon kívül, hogy beszedi a pénzt, eddig semmit sem tett a probléma elhárítása érdekében.

Olyannyira nem, hogy a ház kanalizációját nem csatlakoztatták hozzá a falu csatornarendszeréhez sem, amelyet pedig tavaly építettek. Ha a lakók nem szeretnék a bűzös tócsákat kerülgetni, legalább hetente kétszer ki kell szívatniuk a pöcegödröt.

Hogy ki adott engedélyt, hogy ekkora házhoz ilyen kicsit pöcegödröt építsenek, azt a JOJ TV nem tudta meg, mint ahogy nem tudtak beszélni se a tulajdonossal, se a polgármester asszonnyal. Annak ellenére nem találtak senkit a község hivatalában, hogy érkezésüket előre bejelentették.

A szennyvíz jelenléte nem csupán kellemetlen – fertőzés kialakulásának veszélye áll fenn, a lakók meg is betegedhetnek. Az egész felháborító, főleg, hogy a házban gyermekek is élnek.

A JOJ TV riportja:

Na splašky pred nájomným domom v strede dediny upozornili TV JOJ obyvatelia Zlatnej na Ostrove. Nájomníci musia neraz prechádzať cez fekálie cestou do obchodu alebo s deťmi do školy. A to napriek tomu že žijeme v 21. storočí a napriek tomu, že ide o novostavbu.

Közzétette: Drahu Dobrovicsová TV JOJ – 2017. május 14., vasárnap

 

 

Szólj hozzá!