Mix Dél-komárom 2020. 12. 09.

Cipősdoboz akciót hirdetett a dél-komáromi Baptista Gyülekezet

Kató István a helyi gyülekezet aktív tagja, a városunkban zajló projekt koordinátora elmondta, az összefogás fő célja, hogy az ünnepek közeledtével annyi szeretetet adjanak, amennyit csak tudnak – írja a komarom.hu.

– A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a beérkező adományokat korosztályok szerint cipősdobozokba szortírozzuk, így készítünk ajándékokat a rászoruló gyermekek részére – tájékoztatott.

Az országos kampány november 30-án indult, Komáromban december 7-től 18-ig lehet leadni a cipősdobozokat, munkanapokon 16.30 és 18.20 között, a Komáromi Baptista Imaházban (2900 Komárom, Mártírok útja 39.). A dobozokba elsősorban iskolaszereket, ruhát, játékot, édességet, nem romlandó élelmiszert, esetleg egy üzenetet, vagy képeslapokat várnak.

Kató István felhívta a figyelmet, hogy romlandó élelmiszer semmiképpen ne kerüljön az adományok közé! Ne kerüljön olyan tartalmú könyv se, mely nem kisgyermek kezébe való, csak olyan holmi jusson a dobozokba, amit a mi gyermekünk is szívesen kapna.

– A ciposdoboz.hu oldalon pénzbeli adományokat is felajánlhatnak mindazok, aki nem tudnak, vagy nem szeretnének tárgyi ajándékot adni. A befolyt összegből könyveket és játékokat vásárolnak a szervezők – mondta el a koordinátor.

Az elkészített cipősdobozra kérik feltüntetni, hogy milyen nemű és milyen korosztályú gyermeknek szól a felajánlás. Kérik, hogy lehetőség szerint az adományozók csomagolják is be azokat, ugyanakkor érdemes biztosítani a könnyű kinyitást, mivel kiszállítás előtt a doboz tartalmát a szervezők ellenőrzik. Komáromban kiválóak a tapasztalatok.

Évről évre egyre többen szeretnék szebbé tenni a rászoruló gyermekek karácsonyát, az egyéni felajánlások mellett számos cég is hozott már csomagokat.