Város Dél-komárom 2018. 08. 10.

Csak kapkodjuk a fejünket, annyi a program Dél-Komáromban

Az előttünk álló hétvégére aztán igazán nem lehet panasz, már ami a programkínálatot illeti. A 17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál már csütörtökön megnyitott kapuit a Monostori erődben. A szervezők száguldást ígérnek az 50-es, 60-as, 70-es évek Amerikájába. Egy benzingőzös, adrenalin-mámoros hétvégét. 4 nap önfeledt lubickolást az amerikai életérzésben. Egyáltalán óriási buli, rock and roll koncertek, gumifüstölés, low rider show, off road, big foot show, bika rodeó, pörgős szoknyák, dögös csajok és féktelen szabadság vár!

Autós felvonulás is lesz szombaton a városban. 13 órától 14.30-ig a következő útszakaszon számíthatunk forgalomkorlátozásra: Monostori Erőd, Komárom, Ácsi út (1-es számú főút) – Herkályi út – Városmajor utca – Komárom, Igmándi út (13-as főút) – Komárom, Török Ignác út, – Komárom, Puskaporos – 8142-es út – Komárom, Mocsai út (8142-es út) – Komárom, Szőnyi út (1-es főút) – Komárom, Mártírok útja (1-es főút) – Komárom, Mártírok útja és a Klapka György út (1-es főút) és Igmándi út (13-as főút) körforgalmú kereszteződése – Komárom, Igmándi út (13-as főút) – Városmajor utca – Herkályi út – Komárom, Ácsi út (1-es számú főút), Monostori Erőd.

A részletes programokért kattints ide!

Szintén szombaton délelőtt 10-től a Brigetio Gyógyfürdő egészségnapra várja kedves vendégeit. A gyógyászati részleg munkatársai ingyenes vérnyomás- és vércukor méréssel, valamint frissítő masszázzsal készülnek! A Komárom-Esztergom megyei Népművészeti Egyesület tagjai gyöngyfűzésre és szövésre tanítják majd az érdeklődőket. 10 órától  Hatha jóga, 11 órától – beszélgetés a Hatha jógáról és a reflux kezeléséről, 11.30 órától – Szenved a refluxtól? Reflux-tanácsadás az egészségsátorban.

Ugyanezen nap délutánján, azaz augusztus 11-én a koppánymonostori Dózsa György Művelődési Házba Falunapra várnak minden kedves érdeklődőt! Ahogy arról korábban már a komaromhirado.hu is beszámolt, 14 órakor köszöntőt mond Kőrösi Flórián a Monostori Kulturális Közhasznú Egyesület elnöke, majd bohóc- és bűvészműsor szórakoztatja a gyerekeket. A délután folyamán fellép a Happy Dance Akrobatikus Rock & Roll STE, melyet Szandi és Lola fellépése követ. A folytatásban a színpadon még Magyar Rózsa, Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita műsora is szórakoztatja a közönséget. Az éjszakába nyúló utcabálhoz 20 órától a Tequila Showband adja a talpalávalót. A gyerekeket egész délután ugrálóvár, arcfestés és lufi hajtogatás várja, emellett 4D-s fa játszóparkkal és mini golfpályával is készülnek a szervezők. A művelődési házban Legát István helytörténész „Katonasors a nagy háborúban” című kiállítása is megtekinthető a program teljes ideje alatt.

Vasárnap pedig immár negyedik alkalommal szervezi meg a Brigetio Kerékpáros SE vezetése és a Magyar Közút a Brigetio Országúti mezőnyversenyt. Idén 43 és 97 kilométeres a táv. További információ az egyesület Facebook oldalán olvasható!