Sport Dél-komárom 2019. 08. 15.

Sikeres volt a komáromi kerékpáros körverseny

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Brigetio Országúti Mezőnyversenyt a hétvégén, ahol 45 és 97 kilométeres távon lehetett indulni – írja a kemma.hu

Ötödik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Brigetio Országúti Mezőnyversenyt, amelyen 45 (Komárom–Nagyigmánd–Kocs–Mocsa–Komárom útvonalon) és 97 (Komárom–Nagyigmánd–Kocs–Tata–Kömlőd–Dad–Császár–Kisbér–Komárom távon) kilométeres, emelkedőkkel tarkított terepen tekertek a kerékpárosok.

A több mint 250 versenyzőt idén is csodálatos környezet és kiváló időjárás fogadta. Vasárnap új helyszínre, a felújított és látványában igazán impozáns komáromi Csillag Erődhöz várták a szervezők az indulókat.

 

Az ötödik Brigetio Országúti Mezőnyverseny hosszú távját végül Kasko Dávid nyerte, Tomáš Nagy és Petró Károly előtt. A hölgyeknél Balogh Barbara volt a leggyorsabb, aki 4 perccel előzte meg a második helyezett Temela Esztert és 5 perccel a harmadik Horváth Adélt.

A csapatok versenyét a Bakony Racing Team nyerte, második lett a hazai Brigetio KSE, míg harmadik a Green Riders. Gregor Zoltán elmondta, hogy ötödik alkalommal is sikeresen bonyolították le a Brigetio Országúti Mezőnyversenyüket.

„Ez nemcsak egyesületünk számára elismerés, hanem Komárom városa számára is. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a szervezésben vagy a lebonyolításban. Különösen az önkormányzat támogatását emelném ki, hiszen rengeteg segítséget nyújt egyesületünknek, amit mi a város népszerűsítésével tudunk meghálálni” – emelte a Brigetio Kerékpáros SE vezetője.

(kemma.hu)