Város 2024. 06. 18.

Család-barát szülészeti osztály épül az észak-komáromi kórházban


Az Agel Komáromi Kórház (SK) szülészeti osztálya rendkívül népszerű a kismamák körében. Nem csak Komárom vonzáskörzetéből, hanem Galántáról, Érsekújvárból és Dunaszerdahelyről is ezt a kórházat választják a szülés helyszínéül. Jó híre bizonyára tovább fog nőni a tervezett felújítással.

Az AGEL-csoport egyik prioritása a szülészet színvonalának emelése Szlovákiában, ezzel kapcsolatban pedig számos beruházás történik a kórházaikban. Most a komáromi kórház alakul át család-baráttá, az Agel Zólyomi Kórház szülészeti osztályának mintájára. (Kezdőképünkön az zólyomi kórház egyik szülőszobája látható – foto Agel)

Az év végére 4 új szülőfülke áll majd rendelkezésére, amelyek lehetővé teszik, hogy a szülést egy helyen, a maximális magánélet és kényelem megőrzése mellett végezzék el. A biztonságérzetet és a családi környezetet az is fokozza majd, hogy egy kísérő is velük tarthat. Emellett 2025 közepéig 12 superior kórtermet is szeretnénk befejezni” – mondta az AGEL Komárno kórház igazgatója, Mgr. Miroslav Jaška.

Az év eleje óta több mint 300 csecsemő született a komáromi szülészeti kórházban. A szomszédos járásokból is ide utaznak az édesanyák a biztonságos szülés, az empatikus és támogató környezet miatt.

Agel sajtóhír