Mix 2021. 07. 15.

Két új minőségi szobával bővül a komáromi kórház szülészete

A komáromi kórház nőgyógyászati-szülészeti osztálya nyár végére két új szobával bővül, melyek átlag feletti minőséget fognak kínálni. A munkálatok ideje alatt azonban megváltozott menetrend alapján működnek majd az azt érintő részlegek.

Július 1-től megkezdődtek a munkálatok a komáromi kórház nőgyógyászati-szülészeti osztályán, melyek végeztével két korszerű szoba kerül majd átadásra. Az átlag feletti minőséget nyújtó szobák kialakítása 50 000 euróból valósul meg és a tervek szerint augusztus közepéig tarthatnak a munkálatok. A kórház ez idő alatt korlátozott számban fog végezni ginekológiai műtéteket. A készenléti ügyelet továbbra is 15 órától reggel 7 óráig üzemel majd.

A nőgyógyászati rendelő szintén megváltozott menetrend alapján fog működni. A terhesség 36. hetén túlhaladó hölgyeket munkanapokon 7 órától 10 óráig fogadják. Azokat, akik ugyan még nem tartanak a 36. hétnél, de nagy eséllyel koraszülésben lesz részük, egy magasabb szintre irányítanak. Hasonlóan az akut női problémákkal küzdő pácienseket is, akiknél az állapot stabilizálása és a kezelés nem halogatható. A kórház a Komáromi járásban lévő nőgyógyászati rendelőket is értesítette a változásokról.

A szülészet és az újszülött részleg azonban továbbra is teljes kapacitással fog működni, közölte a komáromi kórház igazgatója, Miroslav Jaška.

(teraz.sk)