Kultúra 2015. 04. 27.

Családos programok a 24. Komáromi Napok alatt

Az alábbiakban a családosoknak szeretnénk ötleteket, tippeket adni, hová mehetnek gyermekeikkel a Komáromi Napok ideje alatt.

Május 1.: Észak-­Komáromban a Kézművesek utcájában kézműves foglalkozások is várják a látogatókat. Az Anglia­parkban a Kard Rendje tart vívó­bemutatót, a Klapka téren pedig veterán autók vonulnak fel. Pénteken azonban elsősorban Dél-­Komáromba, a Jókai ligetbe érdemes
ellátogatni a kisgyermekesnek: délelőtt 10 órától történelmi játékok, kézműves­klub, játszóház,
gyermek foglalkozások várják a őket. Délben a Macskacicó bábelőadást tekinthetik meg
ugyanitt, később lovagolni is lehet a Szőnyi Lovas Egyesület jóvoltából.

Május 2.: Szombaton a Kobold együttes családi koncertjére érdemes kimenni (11 órától a Jókai ligetben), déltől pedig Joós Tamás énekmondó tart zenés gyermekműsort ugyanezen a helyszínen. Kettő felé elmehetünk a Szőnybe, a helyi lovas egyesület nyílt napjára, vagy átjöhetünk a Tiszti Pavilon amfiteátrumába, az Ördöngös Népzenetanoda műsorára.

Május 3.: Ezen a napon számos program közül válogathatunk a Duna mindkét oldalán. Mindenképpen érdemes lesz ellátogatni az Öregvárba, ahol egész napos foglalkozások, lovas­íjász bemutató (Sereghy és Vermes Törzs) várják a gyerkőcöket. Ezen kívül A helység kalapácsát adja elő az ÉS színház, de lesz bábszínházi előadás, amit a Tyjárt Bábszínház ad elő. A Kicsi hang koncertje 14.00 órától kezdődik. A Jókai ligetben 11 órától a Kiralykisasszony arcképe címmel Füzi Rozi interaktív mesével fogja szórakoztatni a kicsiket, aztán a Szegedi Miniszínház adja elő Erős János c. zenés mesejátékát, ez után pedig Illés Teofil gyerekműsora következik.

Ne feledkezzünk meg a kísérő rendezvényekről sem: nagyszerű mókának ígérkezik május 1-én a „Buborékfoci” az Anglia­parkban. A Komáromi Napok egész ideje alatt 1000 forint lesz a belépő a Komáromi Gyógyfürdőbe. A kerékpározás szerelmeseinek ajánljuk a Csárda Túrát, ahová nagyobbgyerekekkel az egész család csatlakozhat , és ne feledkezzünk meg az Izsai Lovasnapról sem (ápr. 30. – máj. 1.).

 

Szólj hozzá!