Sport 2020. 07. 03.

Július 11-én felnőttkorba lép a Csárda túra

A vírusos időszak miatt számos tavaszi rendezvény elmaradt, így volt ez a Komáromi Napok alatt szervezésre váró Csárda túrával is. A jelenlegi helyzet újra kedvez a kültéri rendezvényeknek, ezért a szervezők úgy döntöttek új időpontban, július 11-én szombaton kerül megrendezésre az immár nagy korúvá váló XVIII. Csárda túra.

Az idei teljesítménytúra öt útvonalat kínál. A kis gyermekes családoknak ajánljuk a City 10 kilométeres távot, amelyen Komárom különböző pontjait kell tetszőleges sorrendben felkeresni, és feladatokat megoldani. Azok számára, akik a szezonban először veszik elő a bringájukat, a szervezők a Classic 40 kilométeres útvonalat ajánlják. Természetesen az edzettebb bringások is megtalálják a maguk kategóriáját a 80 és 110 kilométeres útvonalakon. A terepbringásoknak 55 kilométert kell teljesíteniük erdei ösvényeken és földutakon keresztül.

A rendezvény központja a Hajós utcai óvoda udvara. A sikeres teljesítők kitűzőt és emléklapot kapnak. A támogatóknak köszönhetően a túra végén a résztvevők között értékes tomboladíjak kerülnek kisorsolásra. A fődíj ismét egy Vedora kerékpár lesz. A túrára lehet nevezni a helyszínen vagy előnevezni keddig a Szabadság Vándorai weboldalán, ahol a részletes kiírás is megtalálható.