Város 2016. 06. 01.

Csúcskategóriás, endoszkópos toronyrendszer az egynapos sebészeten

A komáromi kórház egynapos sebészetén csúcskategóriás, endoszkópos toronyrendszer várja a betegeket május 30-tól. A gép 145.000 euróba került. Az endoszkópos tornyot a nőgyógyászat, az ortopédia, a traumatológia valamint a mini-invazív, azaz a lehető legkisebb beavatkozással járó sebészet terén tudják leginkább a betegek szolgálatába állítani.

De mi is ennek a gépnek a lényege? Mit jelent az, hogy mini-invazív? A minimál invazív sebészeti technikák egy gyűjtő fogalom, voltaképp az endoszkópia egyik fajtája. A hagyományos endoszkópiát már az 1800-as évek végén is ismerték, és a természetes testnyílásokon – mint például a szájüreg, végbél, húgycső stb. – diagnosztikai és terápiás céllal történő, lencsével szerelt, cső alakú eszközök bevezetését értjük alatta. Azaz az egyes testüregekbe merev vagy hajlékony „csöveket” juttatnak be finoman, melyeken keresztül fényforrást, kamerát, fogó- és vágóeszközöket, szöveti mintavételre alkalmas tűket is vezethetnek az operálandó területekhez, szervekhez. (webbeteg)

A komáromi operációs endoszkópos toronyrendszer jelenleg a legmodernebb gyógyászati berendezések közé tartozik a kategóriájában. Nagyfokú komfortot biztosít a műtétet végző orvos számára, a beteg pedig biztonságban érezheti magát. FullHD minőségű videók készítésére is képes, köszönhetően csúcsminőségű kamerájának, és orvosi LED monitorjának.

Az endoszkópos toronyrendszernek köszönhetően kibővülhetnek az egynapos sebészet szolgáltatásai.  A multifunkciós berendezés által már Komáromban is végezhetők lesznek például arthroszkópos (térdizületi tükrözéses) térd műtétek, de más mini-invazív technikával végezhető műtétek is.

A gép segítségével gyorsabb, fájdalommentesebb, és pontosabb-biztonságosabb műtétekre lesz lehetőség.

FOTO Nemocnica Komárno - věž02

Szólj hozzá!