Város 2016. 04. 25.

Csütörtökön (április 28.) nyílik a Borok utcája

A Komáromi Napok egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a környék gasztronómiai különlegességeire: nevezeten első osztályú borainkra. Tájainkon egyre nagyobb teret hódít a minőségi, kézműves borok készítése, van mire büszkének lennünk ezen a téren is. 

Éppen ezért a Komáromi Napok alkalmából a Nádor utca minden évben átalakul “Borok utcájává” – külön kis színpaddal, programmal – ahol évente 12-13 környékbeli borász, illetve egy vendégrégió mutatkozik be. Ez évben neszmélyi Hilltop vendégeskedik nálunk.  

borok4

Nézzük az idei Borok utcájának kínálatát és programját! 

Itt lesz Bott Frigyes és a H&V Pincészet Muzsláról, a Mátyás és a Kasnyik Családi Pincészet Kürtről, a Georgina Farm Gútáról, az Amicius Pincészet, a SZEGAB, és a Borvin Bátorkesziről. Kóstolhatjuk Hengerics Péter borait Kővágóról, a dunamocsi Kovil Borház, a párkányi Drozdík Pince nedűit. Bemutatkozik Nagy Attila Komáromból és a Pomozi Wine Ipolypásztóról. Mellettük a neszmélyi Hilltop borait  kóstolhatjuk.

borok 3

A Borok utcájának ünnepélyes megnyitójára április 28-án, csütörtökön kerül sor, 16.00 órai kezdettel. 

Az itt felállított kis színpadon csütörtökön (ápr. 28.) a Dunaj és a Dunajíček együttes, majd Kovács József és népi zenekara lép föl 16.00 órától. Pénteken (ápr. 28.), 23.00 órai kezdettel a Zseb együttes (Zsapka-Emmer-Benkó trió) biztosítja a jó hangulatot. Szombaton 23.00 órától ismét Kovács József és népi zenekara lép fel, vasárnap pedig a Vidám fiúk fúvós zenekart hallgathatjuk meg 20.30 órától. 

A Borok utcáját mint mindig, most is összekötik a Kézművesek utcájával. A különbség az lesz az előző évekhez képest, hogy állítólag most a Nádor utca teljes hosszában lehet majd korzózni.

borok+

Szólj hozzá!