Mix 2017. 10. 24.

Csütörtökön mutatják be Rajkovics Péter új mesekötetét

Október 26-án, vagyis ezen a héten csütörtökön a dunaszerdahelyi Vermes-villában mutatják be Rajkovics Péter: Brumiarc és a cirkusz című kötetét, amely a medvekölyökről szóló trilógia második darabja.

A dunaszerdahelyi.sk portál főszerkesztőjeként és közgazdászként ismert szerzőnek 2013-ban jelent meg az első kötete, amely a Brumiarc és a Kicsi címet kapta, s néhány hónap alatt hatalmas közönségsikert könyvelhetett el, a folytatásra mégis négy évet kellett várni.

„Bíztam a bemutatkozó könyvem sikerében, de ilyen érdeklődést és ennyi mosolyt az olvasóktól én sem reméltem. A folytatása mégis csak most, 2017-ben érkezik, mert ugyan a történetet már két éve megírtam, a könyv előkészítése több időt vesz igénybe, s nem akartam elkapkodni a második részt. Október 26-án azonban már mindenki kezébe veheti a könyvet, amelyet a Csallóközben élő kiváló illusztrátor, Fodor Miklas Veronika rajzai színesítenek. Nagy segítséget jelentett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása is, ahogy az a sok odafigyelés is, amellyel a környezetem fogadta a folytatásba fektetett munkámat. Igaz, hogy tájainkon nem találkozunk medvékkel, de a történet mégis rólunk szól. Arról, hogy milyen fontos hazatalálnunk még akkor is, ha sokszor a messzeség vonzóbb és érdekesebb” – árulta el Rajkovics Péter.

A Vermes-villában sorra kerülő könyvbemutatón Nagy Attila szerkesztő beszélget a szerzővel, aki ezt követően 30 állomásból álló turnéra indul a Brumiarc és a cirkusz című kiadványt népszerűsítendő. Ezek során leginkább alsó tagozatos alapiskolásoknak mesél majd arról, miként született meg fejében Brumiarc figurája, s miről is szólnak ezek a mesék, amelyek könyvbe álmodásán csallóközi emberek dolgoztak.

(-ter)