Régió 2023. 11. 07.

December 10-től már a Leo Express vonataival utazhatunk Pozsony felé

December 10-én kezdi meg működését a cseh a Leo Express a Komárom-Pozsony vasútvonalon. A cseh cég az állami tulajdonban lévő Szlovák Vasúttársaságtól (ZSSK) veszi át a működtetést, amely néhány évvel ezelőtt a RegioJetet váltotta le.

A vonatjegyek értékesítése megkezdődött. Maradnak a jelenlegi árak, ami azt jelenti, hogy a Komárom-Pozsony távolság 5,25 euróba kerül majd (vagy pár centtel kevesebbe). Újdonságnak számít, hogy vásárolhatunk 7 napos (26,50 euró), 30 napos (105 euró), 90 napos (283,50 euró) sőt, egész éves bérletet is (365 euró). A jegyekkel kapcsolatban LEO EXPRESS HONLAPJÁN tájékozódhat bővebben, illetve itt meg is vásárolhatja azt.

Az ígéretek szerint színvonalasabban utazhatunk, mint eddig: több ülőhely, légkondicionált kocsik, szinvonalas mosdók valamint alacsony padló várnak majd minket. A szerelvényeken lesz ingyen wifi, megfelelő fűtés illetve klíma is.

Az utazási idő azonban nem rővidül sajnos – továbbra is két órat kell zötykölődni Pozsonyba, annak ellenére, hogy a cseh cég szerelvényei gyorsabban is tudnának haladni. Ennek legfőbb oka, hogy a Pozsonyba vezető déli vonalon csak egy vágány van, és azon is be kell tartani a korlátozásokat, ami miatt az átlagsebesség nem haladhatja meg az 50-60 km/órát. 

Kapcsolódó cikkek:

A cseh Leo Express szállítja majd az utasokat a Komárom – Pozsony vasútvonalon
A vártnál hamarabb utazhatunk az új vonatokkal Pozsony–Komárom vonalon

Így fognak kinézni a vonatok: