Mix 2017. 12. 10.

Decemberben újra RÉVolution, ezúttal a legendás Optivval

December 16-án a RÉV-ben, A Magyar Kultúra Házában ismét megrendezésre kerül a RÉVolution néven elhíresült rendezvények újabb felvonása, melyen a helyi előadók mellett a drum and bass egy nemzetközileg is ismert alakja, a brit Optiv is zenél majd. 

A City Reboot csapata 2011-ben alakult meg Olasz István, Vörös Tibor, Dolezsa Roderik és Gönczöl Péter ötlete nyomán, a közelmúltban pedig egy újabb taggal, Kozma Krisztiánnal bővült a társaság. A csapat az elmúlt években már több sikeres rendezvény fő- vagy társszervezőjeként volt jelen a térség kulturális és zenei életében. Közreműködtek a Kom-Unity és Konkoly Open Air rendezvényeken, a nevükhöz köthető a Szer+elem+ez? című verses összeállítás, valamint a közelmúltban megrendezett, a művészetek különböző ágazatait felvonultató ART:mix fesztivál is. A City Reboot leghíresebb eseményei azonban kétségkívül a RÉVolution bulik, mely során a zene, különös hangsúllyal a drum and bass és alfajai szerelmeseinek nyújtanak egészestét kikapcsolódási lehetőséget.

Az est egyik főszervezője, Olasz István szerint a RÉVolutionok nagy sikere az otthonos hangulatban és változatos zenei kínálatban keresendő: „A nagyvárosokban szervezett drum and bass bulik gyakran ridegebb hangulatúak, hiszen a betévedők nem biztos, hogy elsősorban a zene, sokkal inkább a buli miatt mennek. Ezzel szemben a mi rendezvényeink otthonosabbak, nagyobb a kíváncsiság, aminek köszönhetően a külföldi DJ-k is nagyon szeretnek hozzánk járni. Emellett a többi szervezővel igyekszünk minden egyes estnek egy rá jellemző jellegzetességet adni és aszerint építeni fel. Az eseményeinken a drum and bass mellett helyet kapnak a műfaj különböző ágazatai is, s ez most sem lesz másképp. A legnagyobb újdonság ezúttal valószínűleg a halfstep lesz, ami még egy kevésbé elterjedt alfaja a DnB-nek.” 

Az esemény hivatalos plakátja

A City Reboot RÉVolution eseményein a fellépők jellemzően olyanok előadók, akik ritkán fordulnak meg nemcsak a környéken, de Szlovákiában vagy Magyarországon is, annak ellenére, hogy hazánkban is megérdemelnék a reflektorfényt. Így esett a csapat választása ezúttal a brit Optivra, aki mondhatni egy legendája a drum and bassnek, hiszen amellett, hogy a 2000-es évek eleje óta alkot, a műfaj legnagyobbjaival dolgozhatott már együtt pályafutása során.

Optiv egy rendkívül izgalmas zenei világgal rendelkezik, ami manapság sajnos már ritkán mondható el a neurofunk stílus képviselőiről. Zenéit a változatos hangzás, az olykor váratlan húzások jellemzik. Mellette, és az olyan már jól ismert helyi előadók mellett, mint Psycho, Infra the naked ape vagy Arim, a nagyszínpadon hallható lesz Oyan és Vooid, aki az angol MethLab egyik szlovák rezidense, valamint egy feltörekvő tehetség, BFM, aki először lép majd fel a RÉVolutionon. A kisszínpad további fellépői lesznek a magyarországi Nnothing és Rozsomák. Érdekesség, hogy a digitális formát elhagyva, mindketten lemezről fognak játszani. Az egyik célunk egyébként a kezdetektől fogva, hogy lehetőség szerint olyan előadókat is hívjunk, akik a hagyományos, lemezről történő zenélést részesítik előnyben, s örülünk, hogy ezt minden egyes alkalommal teljesíteni is tudjuk” – mondta el Olasz István.

A következő RÉVolution-on zenél majd a brit Optiv is

A RÉVolutionoknak kétségkívül nagy szerepük volt abban, hogy a környéken is egyre inkább elterjedjen a drum and bass zenei irányzat. Az évek múlásával pedig észrevehetően megszaporodtak az ilyen jellegű események is. A DJ-ként is gyakran tevékenykedő Olasz István szerint ezért is fontos, hogy folyamatosan meg tudjanak újulni: „A megalakulás utáni első 3 évben lehetett igazán érezni, hogy ez tényleg valami új, szó szerint egy »revolúció«. Azóta viszont nagyon megszaporodtak a drum and bass események. Ezért próbáljuk minden egyes rendezvényünket érdekessé, különlegessé tenni, hogy az ellátogatók kapjanak valami pluszt is az est végeztével.”

December 16-án este 9 órától tehát a City Reboot csapata várja a szórakozni vágyókat egy igazi, jól ismert drum and bass bulival, a RÉV-ben.

Részletes program:

MAIN STAGE – drum and bass (neurofunk, deep)

OPTIV – uk/ch
(C4C Recordings, Red Light, Virus, MethLab)

VOOID
(MethLab SK, Bass Attack)

OYAN

BFM

PSYCHO
(City Reboot, 3lerz Crew, 4beat Rec., Semitrance Rec.)
——————————————————————————————-
TRAVEL STAGE – dub, dubstep, halfstep

NNOTHING – hu
(Asan)

ROZSOMÁK – hu

INFRA THE NAKED APE
(City Reboot)

ARIM
(City Reboot)

 

Belépőjegyek ára:

21:00 – 23:00 6 €
23:00-tól 7 €

Az esemény a Facebookon is megtalálható.