Sport 2017. 05. 16.

Dél-Komárom: Átadták az úszóokleveleket

Jelenleg Dél-Komáromban 26 csoportban mintegy 600 kisgyermek tanul úszni az önkormányzat ál tal meghirdetett és finanszírozott programban. A nagycsoportosok, az első és második évfolyam diákjai ősszel és tavasszal 10-10 órát töltenek a medencében, így 60 óra alatt vízbiztonságot szereznek és megismerkednek egy új sportággal is.

Öt évvel ezelőtt indította útjára az önkormányzat a Minden komáromi kisgyermek tanuljon meg úszni! elnevezésű programot, melyen azóta mintegy ezren szereztek vízbiztonságot és sajátítottak el legalább egy úszásnemet.

A programba nagycsoportos óvodásként lépnek be a gyerekek és második év végén fejezik be a tanfolyamot. Jelenleg 26 csoportban közel 600-an tanulnak úszni. A gyerekek minden ősszel és tavasszal 10-10 órát töltenek a vízben kiváló edzők felügyelete mellett. Ez alatt a 60 óra alatt egy úszásnemet biztosan elsajátítanak, a tehetségesebbek pedig akár hármat is – mondta el Turi Bálint alpolgármester.

A vízbiztonság mellett a gyerekek új sportággal is megismerkednek, és aki kedvet érez, az a program befejezését követően a Komáromi Úszóklubban folytathatja, ahol garantált, hogy egyetlen tehetség sem veszik el.

Szólj hozzá!