Turizmus Dél-komárom 2024. 02. 19.

Dél-Komárom az M4 képernyőjén!

Az M4 Sport csapata Dél-Komáromban rögzítette népszerű kerékpáros sorozatuk legújabb epizódját.

– Célunk, hogy a nézők figyelmét felhívjuk Magyarország egyes településére, régióira, fontos, hogy minél többen fedezzék fel, akár általunk is a bemutatott helyszíneket. Ez a rész is rávilágít arra, miért érdemes kerékpárral felfedezni Komáromot és környékét, valamint, hogy milyen látnivalókat érdemes megtekinteni a városban és a régióban – nyilatkozta Szekeres Péter, az M4 Sport riportere.

A csapat Proczeller Tamással, a Tourinform Iroda vezetőjével együtt bejárta a város turisztikai attrakcióit, így ellátogattak a Szépműszvészeti Múzeum antik és reneszánsz szobormásolat-gyűjteményének heylet adó, pazar Csillagerődbe, a Monostori Erődbe, a tavaly átadott, páratlan ókori leletállományt bemutató Brigetio Öröksége Látogatóközpontba, az egyedi ökoszisztémával bíró Rüdiger-tavakhoz, de átkerekeztek az észak–komáromi városrészbe is, valamint ízelítőt kaptak a helyi gasztronómiából, megkóstolták város emblematikus ételét, a Jókai palacsintát.

A Tourinform iroda egyébként havi több túrát is kínál a városba látogatóknak és a helyieknek. Proczeller Tamás elmondta, az idei év kiválóan indult, hiszen a vártnál jóval többen érdeklődtek a februári túrák iránt. A hónap elején tartott városi barangoláson közel félszázan vettek részt. Az idegenvezetők világnapján rendezendő február 24-i túrán is beteltek már a helyek. Csak a rend kedvéért írjuk, le, hogy az előttünk álló hétvégén az iroda munkatársai, idegenvezető segítségével történelmi városnézésre invitálták az érdeklődőket. A reggel 9 órakor induló városnéző séta első helyszíne a Monostori erőd, lesz, onnan a Csillagerődbe vezet az út, majd a túra zárásaként Észak-Komárom belvárosán végigsétálva a városhoz kötődő nagy történelmi személyiségekről, Jókairól, Klapkáról vagy épp Lehárról és persze a település történelméről tudhatnak meg információkat a résztvevők.

Mindazok, akik kedvet éreznek magukban egy-egy tematikus túrához az iranykomarom.hu oldalon, vagy épp a Tourinform közösségi oldalán kaphatnak bővebb információkat!

(Kezdőkép: https://bringazas.hu/)