Turizmus 2024. 03. 19.

A Bella Étterem csodájára jár a magyarországi média

Néveri Gergő séf a közlemúltban a TV2, az RTL Klub és az M4 forgatási megkeresésének is eleget tett. Hogy mi a hírérték tárgya? A híres komáromi Jókai palacsintája, melyet a (Dél-)Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. kollégái, mások mellett Sági Szilárd gasztrokibic és Proczeller Tamás, a Tourinform Iroda vezetője alkotott meg még 2022-ben.

Korábban erről ITT és ITT írtunk.

Az egyedi fejlesztésű fogás sem az egytálételhez, sós ízéből kifolyólag pedig sem a desszerthez nem sorolható. Lényegében a Jókai bablevest kapjuk meg egy palacsintában.

Immár három éve tart a cég által készített Komgasztro sorozat. Az első évadban Sági Szilárd gasztrokibic és Proczeller Tamás házigazda, a Tourinform Iroda vezetője járták és kóstolták végig, illetve ajánlották Dél-Komárom éttermeit. Majd látványfőzések következtek, és Észak-Komárom is a terítékre került. Az adások a Komgasztro Facebook-oldalon és a város Youtube-csatornáján tekinthetők meg. A második évad utolsó adásban Szilárd elkészítette a komáromi főzőtársak által ajánlott ételt: a Jókai bablevest leves nélkül, azaz a komáromi Jókai palacsintát.

„Az ételt nagyon egyszerű elkészíteni: megsütjük a palacsintát. A csülköt megfőzzünk, vörös illetve fehérbabból, pirított hagymával, a csülök főzőlevével elkészítjük a babpürét, a palacsintákat megkenjük a babpürével, belekockázzuk a csülköt, feltekerjük, megkenjük tejföllel és a tetejére kolbász chipset szórunk” – nyilatkozta Radics Gábor, a Városmarketing Kft. ügyvezetője.

A mai napig a Bella Étterem az egyetlen Észak-Komáromban, ahol ezt meg is lehet kóstolni – természetesen a séf ízlése szerinti adaptációként tálalva.

Az első sugárzott videó az M4 tolmácsolásában készült el. A 11. perctől kezdődően ismerős képeket fedezhetünk fel városunkról, és még az is kiderül,

a komáromiak mikor és hol akarnak országos-rekordot dönteni egy 450 méteres palacsintával.

A teljes videó megtekinthető ITT! A kereskedelmi TV-csatornák adásai a közeljövőben szintén kikerülnek. Lessétek!