Város 2022. 05. 12.

Dél-Komárom is szedte!

A TeSzedd! a Magyarország legnagyobb önkéntes zöld mozgalma, idén immár tizedik alkalommal szervezték meg. A szemétgyűjtési akcióban országosan „nagytakarítottak” a TeSzedd! önkéntesei. Dél-Komárom idén sem maradt ki!

Az önkormányzat évről évre egyre nagyobb figyelmet kíván fordítani a köztisztaságra. Ennek nem csupán esztétikai, de közegészségügyi okai is vannak. Arról nem is beszélve, hogy egy tiszta, otthonos, üde zöldfelületekkel, ligetekkel, parkokkal rendelkező településen élni is jobb. Az összefogás és a közös munka gyorsan érezteti hatását, hiszen számos példa bizonyítja, hogy aki egyszer részt vesz egy ilyen akcióban, az később jobban odafigyel magára és a környezetére, és kevesebbet szemetel az év többi napján.

– Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat évről-évre, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket, városunkat. Idén jubiláltunk, hiszen tizedik alkalommal csatlakoztunk már az országos programhoz. Ezúttal városunk számos oktató-nevelő intézménye, így mások mellett például a Feszty iskola és Jókai gimnázium, a MÁV, a Városháza és a járási hivatal dolgozói, a KÖSZ egyesület (Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők), és több baráti társaság gyűjtötte az illegális hulladékot május első hetében. Az akcióban mintegy százötvenen vettek részt – nyilatkozta Havran-Tóth Bernadett, az önkormányzat környezetvédelmi referense.

Idén a Városmajor utca végére koncentráltak, hiszen az ott lévő komposztáló környékére nagyon sokan rakják le illegálisan a hulladékukat.

Az önkéntes zöld akcióhoz a munkavédelemi kesztyűket a dél-komáromi Városgazda Kft., a konténereket a Nakor Kft. biztosította, míg a hulladék elszállítását az Innovációs és Technológiai Minisztérium bonyolította.

Május 6-án szintén önkétesek a Csillagerőd környékét is kitakarították!