Város 2017. 04. 13.

Dél-Komárom városvezetése ajándékcsomaggal kedveskedett az újszülötteknek

Dél-Komárom városvezetése évek óta felköszönti az újszülött babákat és családjaikat a Városházán. Egy-egy ilyen alkalommal babaápoló ajándékcsomaggal kedveskednek a családoknak. Az április 12-i eseményen dr. Molnár Attila polgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő köszöntötte a családokat.

Az önkormányzat nem csupán ezzel a gesztussal él a gyermekáldásban részesült családok felé, hiszen évek óta 100.000 Ft-os egyszeri kelengyepénzt is biztosít számukra, a kismamák és a diákok ingyen utazhatnak a helyi járatokon, a rotavírus elleni védőoltás is ingyenesen igényelhető, a 70 éven felüliek szemétszállítási díját pedig az önkormányzat vállalja át.

Örömteli hír, hogy míg 10 évvel ezelőtt csupán 100 kis jövevény érkezett Dél-Komáromba, addig az elmúlt időszakban ez a szám csaknem megduplázódott.

Czunyiné dr. Bertalan Judit államtitkár, országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az önkormányzat tudatosan és határozottan törekszik arra, hogy Dél-Komárom élhető, szerethető és jó város legyen, ahol érdemes élni és minél több gyermeket vállalni.

2014 októbere óta az önkormányzat negyedévente vendégül látja azokat a családokat, ahol gyermekáldásnak örülnek. Az idei első találkozón 13 kisfiút és 14 kislányt köszöntött dr. Molnár Attila polgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos. A Városháza díszterme zsúfolásig megtelt, ez is bizonyítja, hogy Dél-Komáromban az elmúlt években egyre csak nőtt a gyermekvállalási kedv.

 

Szólj hozzá!