Város 2017. 08. 16.

Dél-Komáromban folyik az utca-járda felújítás

Komárom sikeresen szerepelt a kormány jól gazdálkodó önkormányzatok támogatására kiírt pályázatán, és elnyerte a maximálisan igényelhető 200 millió forintos összeget. Több utca is megújult, megújul a városban.
Az elmúlt időszakban megújult a halastó és az Asztalos Béla utca burkolata, valamint a Tóth Lőrinc utcai lakóudvar világítása is. A héten elkezdődött a Szent László utca járdafelújítása is

– Jelenleg is tartanak a munkálatok, a Templom közben és az Erkel Ferenc utcában. A tervezetthez képest pár hetet csúszik ugyan a beruházás, hiszen az említett szakaszon egy nagyon régi csatornarészt is fel kellett újítaniuk a szakembereknek – mondta dr. Csalaváné Hodosi Ágnes.

A városfejlesztési és építési osztály vezetője hozzátette: komoly beavatkozások zajlottak a munkaterületen, de már látják az alagút végét, előreláthatólag augusztus végére készül el a fejlesztés.

A héten elkezdődött a Szent László utca járdafelújítása is. A Jézus Szíve templom előtti tértől a Gyár utcáig terjedő rész újul meg szeptember végéig. – A templom előtti tér burkolása már tavaly megtörtént, most ezt a részt folytatják a szakemberek. Hasonló burkolattal térkövezik a járdát, mint a tavaly felújított szakaszon – tette hozzá dr. Csalaváné Hodosi Ágnes.

Forrás: Kemma

Szólj hozzá!