Város Dél-komárom 2022. 02. 16.

Dél-Komáromban idén sem kell idegenforgalmi adót fizetni…és a családokat is segítik!

Nagyon fontos, Dél-Komárom életét nagyban befolyásoló döntésekről születtek határozatok a minap tartott képviselő-testületi ülésen – írja a komarom.hu.

Az elfogadott költségvetés kiegyensúlyozott és fenntartható pénzügyi keretet biztosít városunk számára, és ami a legfontosabb, ezúttal is helyiek támogatását szolgálja!

Dr. Molnár Attila, a város polgármestere hangsúlyozta, az idei büdzsé nem csupán az komáromiaknak szóló eddigi kedvezményrendszert tartalmazza, de sikerült bővíteni is azt.

Az első házasok támogatása, a kelengyepénz, a kismamák és a diákok helyi járatokon való utazási költségeinek átvállalása, a térítésmentesen biztosított bölcsődei és óvodai gyermekétkezés, a „Minden komáromi gyermek tanuljon meg úszni!” program, a támogatott gyermekügyelet, a térítésmentesen igényelhető rotavírus elleni védőoltás, a 70 éven felüliek szemétszállítási díjának átvállalása, a kedvezményes telekvásárlási lehetőség biztosítása a CSOK-támogatásban részesült családoknak, vagy épp a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerben való részvétel mellé számos bővített elem is bekerült.

– Így 2022-ben fiatalok első lakáshoz jutását 500 ezer forinttal támogatjukez évben sem kell a komáromiaknak garázsadót fizetni, a kis-és középvállalkozók pedig évi 1.5 millió Forint árbevételig mentesülnek az iparűzési adó befizetése alól.

A turizmus támogatására külön is gondoltunk, ezért a tavalyi évhez hasonlóan ez évben sem kell fizetni sem teraszadótsem pedig idegenforgalmi adót Komáromban – tette hozzá a városvezető.

Dél-Komáromban jelenleg mintegy hatvan projekt van folyamatban, ezek összértéke közel 27 milliárd Forint. Számos beruházás pedig előszítés alatt áll, így a közeljövőben megvalósulhat a Gesztenyés Óvoda teljes felújítása, és a Színes- és a Kistáltos Óvoda energetikai korszerűsítése, új kondiparkok épülhetnek, megszépülhet a Csillagerőd környéke, valamint a Rüdiger tó partja is egyfajta turisztikai központtá alakulhat.