Város Dél-komárom 2022. 03. 03.

Dél-Komáromban megkezdődött a Gyár utcai járdaszakasz teljes felújítása

Az elmúlt két évben számos látványos fejlesztés történt városunkban, melyek a komáromiak közös sikereit és eredményeit tanúsítják: Monostori híd, Csillagerőd, Generációk Háza, a közeljövőben pedig nyílik a Brigetio Látogatóközpont.

A nagy beruházások mellett azonban számos olyan kisebb, ám annál fontosabb fejlesztésre is szükség volt, melyek elengedhetetlenül fontosak a mindennapi komfortérzetünkhöz. Ilyen fontos projekt valósulhat meg napjainkban a Gyár utcában, ahol mindkét oldalon megújul a teljes járdaszakasz.

– A felújítás közel 140 millió forintból valósul meg, melynek 50%-át állami támogatásból tudjuk biztosítani Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője közbenjárása jóvoltából, a maradék részt pedig önerőből tesszük hozzá – mondta dr. Molnár Attila polgármester.

városvezető közölte, hogy a munkaterület átadása megtörtént, ezért kéri a helyiek türelmét, hiszen ha minden terv szerint halad, a teljes felújítás tavasz végére készülhet el.

Nem ez az egyetlen járdafelújítás városunkban, hiszen néhány nappal ezelőtt Szabó István önkormányzati képviselő jelenlétében adták át Klapka utca 44 szám alatti szakaszt is.

Forrás: Komáromi Városmarketing Kft.