Sport Dél-komárom 2020. 02. 13.

Dél-Komáromi sikerek a magyar rally bajnokságban

Két dél-komáromi versenyző is dobogós helyezést ért el a 2019-es magyar bajnokságban. Dudás Gergő ORC bajnok lett, Matics Mihály a dobogó harmadik fokára állhatott.

Dudás Gergő szerint, miként más sportágban, úgy a rallyban is elengedhetetlen a folyamatos fejlődés és a sport iránti alázat. A mindössze 23 éves Dudás a Mitsubishi Lancer Evo IX R4-gyel nyerte meg az idei ORC bajnoki címet. Mint elmondta, óriási lehetőség és megtiszteltetés a nagy nevekkel együtt versenyezni.

Év közben jöttek a lehetőségek, a sikerek: két futamgyőzelem után, kétszer voltak másodikak, egyszer harmadikak, év végére pedig megszerezték a bajnoki címet. Gergő szerint felelősségérzet, és sok- sok munka vezetett a bajnoki cím megszerzéséig.

Az újoncnak számító, mindössze három éve versenyző Dudás Gerővel szemben Matics Mihály immár 33 éve van a pályán. Mihály szerint a rally szenvedély, megszállottság. A siker kulcsa a kitartás, és persze a jó navigátor. Matics navigátora 2013-ig Viczena Gábor volt, majd Zejda Viktória most pedig Németh Gergő.

Dudás az előző két bajnokit Tóth Zsolttal teljesítette, most pedig a rutinos, tapasztalt Szabó Krisztián a navigátora. Mindkét dél-komáromi versenyző büszke a sok küzdelem árán, centiről, centire, tizedekről tizedekre elért eredményekre. A magyar bajnoki mellett a jövőben külföldi megmérettetés is szerepel a terveik között.

(Nyitókép: Facebook)