Sport Dél-komárom 2021. 01. 22.

Győzelemmel indított a Clone Rally Team

A dél-komáromi Dudás Gergő, a Clone Rally Team versenyzője, már gyermekkorában is aktívan érdeklődött az autók iránt. Négy évvel ezelőtt érkezett el a lehetőség, hogy hivatalosan is kipróbálja a rally autókat, majd kialakult a Clone csapata, melyet évről-évre próbálnak fejleszteni.

 Ez nem egyszerű sport, hiszen sok ember összetett munkája szükséges ahhoz, hogy sikereket érhessenek el – mondta el Dudás Gergő. Egy adott versenyen egy autón körül-belül húsz ember dolgozik. Elég egy apró hiba és az egész szezon eredménye rá tud menni – tette hozzá a versenyző.

A rally azért is nehéz, mert sokban különbözik más autóversenyektől. Itt ugyanis nem ugyanazokat a köröket róják le 60-70 alkalommal egy zárt útszakaszon a versenyzők. A rallysok maximum két alkalommal tudnak bejárni egy-egy pályát, melyen rögtön versenyeznek is, így egy szezon alatt akár 10 ezer különböző nehézségi fokú kanyarral is találkozhatnak.

A Clone Rally Team 2017-ben alakult, jelenleg 3-4 autóval versenyeznek, melyet a jövőben szeretnének további járművekkel bővíteni.

Dudás Gergő elmondása a rallynak a 2000-es évek elején volt egy aranykora Magyarországon, majd a világválság miatt más autósportokkal együtt a háttérbe szorult. Napjainkban azonban megjelent egy lelkes csapat, akik igyekeznek folyamatosan közvetíteni a futamokat, melynek köszönhetően egyre népszerűbb a sportág.

A járvány a csapat mindennapjaira is rányomta a bélyegét, ennek ellenére készülnek, mert bíznak benne, hogy tavasszal talán el tud indulni a szezon. A versenyeket a fizikai edzéseken kívül komoly mentális felkészülés is megelőzi.

Mivel az elmúlt évben a legtöbb neves verseny elmaradt, kisebb zártpályás eseményeken indultak, ahol több alkalommal is sikeresen szerepeltek. Még 2019-ben Kiskunlacházán egy nagyszabású szlalom versenyt nyertek, ugyanitt 2020-ban a II. helyezést hozta el a csapat, a kategóriában pedig abszolút győztesek lettek, az idén pedig egy extrém pályán tartott versenyen sikerült aranyérmet szerezniük!

(Forrás: komarom.hu, Nyitókép: Facebook)