Sport Dél-komárom 2021. 04. 23.

Dél-Komáromi sikerek a tengerentúlon

Épp egy éve már, hogy a dél-komáromi sportlövő, Horváth Lea az Egyesület Államokban folytatja tanulmányait, ahol nemcsak a tanulmányok terén, de a sportlövészetben is kimagaslóan teljesít – írja a komarom.hu.

A Missisipi Egyetemre járok. Úgy érzem, megtaláltam a helyem, hiszen a csoporttársaim és a tanáraim örömmel fogadtak, mindenben próbálnak segíteni – mesélt Horváth Lea első tapasztalatairól.

A dél-komáromi sportoló az első külföldi versenyző az amerikai lövész klubban, ahol 10 csapattársával együtt látogatja heti 20 órában az edzéseket.

Elmondása szerint már az első év is nagyon jól alakult, hiszen rögtön az első versenyen megdöntöttek egy korábbi amerikai bajnoki eredményt. A csapat az egyetem történetének eddigi legsikeresebb évét tudhatja maga mögött.

– Az év végi összesítés alapján végül a harmadik helyen végeztem, amire nagyon büszke vagyok, hiszen végig tudtam tartani a magas átlagot – nyilatkozta a sportlövő.

Horváth Lea itthon a dél-komáromi KVSE színeiben versenyez, valamint tagja a magyar válogatottnak és az olimpiai keretnek is.

A tervek szerint augusztusban tér vissza az USA-ba, ahol szeretné befejezni az egyetemet és továbbra is tartani kiváló tanulmányi eredményeit.