Kultúra Dél-komárom 2019. 04. 25.

Díszbemutatóval készül a Magyarock és a Lovas Színház

A 28. Komáromi Napok két olyan programmal gazdagodott, amely történelmi kalandokra hívja az érdeklődőket, a szabadságharc pillanataira emlékezve.

A komáromi csata 170. évfordulója alkalmából kerül ismét bemutatásra a Klapka című zenés darab a Magyarock Dalszínház előadásában, az észak-komáromi Tiszti Pavilonban április 25-én, csütörtökön 19.00 órától. A musical Takács Tibor népszerű ifjúsági regénye, a Klapka katonái alapján készülő zenés darab a szabadságharc utolsó két hónapjának eseményeit dolgozza fel. Az előadás előtt a helyszínen több családi program is várja az érdeklődőket, így kézműves foglalkozások, ahol huszárkalap és más korabeli kellék készíthetők, pónilovaglás, de lehet majd szelfit is készíteni szabadságharc-korabeli ruhákba és kellékekbe öltözve. A belépés díjtalan!

A dél-komáromi Magyar Lovas Színház szintén külön bemutatóval készül. A teátrum idén ünnepli fennállása 15. évfordulóját. Az ünnepi gálaműsort április 26-27-28-án tekinthetjük meg 19.00 órától a fedeles lovardában. További információ erre!