Sport Dél-komárom 2019. 02. 04.

Dobogón a komáromiak: Pekler második, Sidi harmadik lett a sportlövő OB-n

A férfiaknál Péni István, a nőknél Zwickl-Veres Kata nyerte a puskások versenyét a légfegyveres országos bajnokságon, Százhalombattán. A két komáromi sportoló, Sidi Péter és Pekler Zalán szintén a dobogón tudott végezni. Előbbi a harmadik, míg utóbbi a második helyet szerezte meg. 

Péni az alapversenyben is a legjobb eredménnyel, 630 körrel zárt, majd a döntőben Pekler Zalánnal harcolt az aranyéremért és 251,7 körrel védte meg címét. Az ezüstérmes a 60 lövéses alapban 624,2-vel csak ötödik volt, míg a 629,2-vel akkor második Sidi Péter végül harmadik lett. Az alapversenyben 626-tal harmadik Somogyi Péter a döntőben ötödikként végzett.

Az alapverseny rangsorol az Európa-bajnokságra, amelyre korábbi eredményei alapján Péninek és Sidinek biztos helye van.

A nőknél győztes Zwickl-Veres az alapversenyben a negyedik legjobb eredményt érte el (621,5). Ebben a szakaszban a végül ezüstérmes Horváth Lea volt a legjobb – 628 körös teljesítménye országos csúcsot jelent -, mögötte Lovász Dorina (625,4) és Hanák Gabriella (623,9) következett.

A vegyescsapatok versenyében Dénes Eszter és Péni István országos csúccsal győzött úgy, hogy már az alapversenyben is az UTE párosa bizonyult a legjobbnak.

A szövetség elnöksége szerdán dönt a márciusi eszéki Európa-bajnokságra utazó csapat összetételéről.