Régió 2017. 04. 24.

DRAG, DRIFT és TUNING majális a ringen!

Már lassan megszokottá válik, hogy a május eljöttével megrendezik a szezon első nagyszabású rendezvényét a dióspatonyi Slovakia Ringen, ahol idén a munka ünnepén ismét összegyűlik a benzingőzt imádó nagyközönség. Május első napja ismét az adrenalin és az extrém lóerőkoncentráció jegyében fog zajlani, hiszen a Szlovák Gyorsulási Szövetség megrendezi az idei Nemzeti Gyorsulási Bajnokság első fordulóját, és egyúttal az első összecsapásra készülnek a magyar drifting.hu bajnokság gumigyilkos résztvevői is. Mindemellett a ring depója is megtelik rengeteg értékes régi és új autócsodával, emellett pedig a megszokott Subaru-találkozóra is sor kerül majd.

A páros küzdelmek a pálya célegyenesében zajlanak majd, és a sorozat promótere idén is három főkategóriában írta ki a bajnokságot – Autó STREET, Autó PROFI és Motor -, melyek természetesen hajtás és hengerűrtartalom szerint további alkategóriákra osztódnak. A május 1-i drag-, drift- és tuningőrület ismét komoly autós és motoros felhozatalt és rengeteg betétprogramot ígér. Erejüket összemérik az egyenesfutásra épített dragszörnyetegek, erre kihegyezett utcai autók és tuningolt kétkerekű gépek is. Tavaly a Power festre öt országból érkeztek a gyorsulás szerelmesei, ahol a szervezők páratlan vizuális és akusztikai élményt nyújtottak a lelátókról szemlélődő nagyérdemű közönségnek, és idén sem lesz ez másképp.

Videó a 2016-os PowerFest – Slovakia Ring-ről:

Az egyenesen száguldó gépek mellett a „kilinccsel előre” autózás szerelmesei is egész napon át élvezhetik a gumifüstöt és az izgalmas driftfutamokat. Az első idei drifting.hu nemzetközi bajnokság fordulóján rengetek Európa élvonalába tartozó profi versenyző harcol majd a páros döntőkbe jutásért, hogy a nap végén kiderüljön, ki Kelet-Közép-Európa legügyesebb driftere. A Power festekre évek óta jellemző lóerőkoncentrációt hatványozni fogja a versenypálya depójában megrendezendő tuningtalálkozó és show&shine program is. A téli szünet során átépített hazai és külföldi autócsodák több kategóriában kiosztott serlegekért fognak megküzdeni, illetve hölgyek társaságában tündökölni a tüzetes bemutató során, amikor minden tulajdonosnak lehetősége nyílik érdekességeket mesélni a négykerekű szerelméről. Persze a Car Fans Cup sorozat már messze nem csak az utólagosan kicsinosított verdákról szól, rengeteg értékes és ritka gyári autóra is lehet számítani, köztük újabb és régebbi modellekre.

Aki tehát imádja a benzingőzt, illetve a fekete, dízel erőgépekből gomolygó füstöt, a tipikus “Subaru-boxerkoncertet”, vagy aki élőben szeretné látni a nagy sebességgel, koordinált csúszásban zajló driftfutamokat, esetleg szemügyre venni több száz egyedi négykerekű csodát, az látogasson ki május 1-jén a Slovakia Ringre.

További infó: www.zrychlenie.sk

Szólj hozzá!